Adalet Bakanı Bozdağ:

Adalet Bakanı Bozdağ:

"Nasıl şehirlerin içi teröristlerden temizlendiyse, kazdıkları hendeklere onlar gömüldüyse bu ülkenin kırsalı, dağları, ovaları, her yeri terörden ve teröristlerden temizlenene kadar bu mücadele kararlı bir şekilde devam edecektir"

YOZGAT (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Nasıl şehirlerin içi teröristlerden temizlendiyse, kazdıkları hendeklere onlar gömüldüyse bu ülkenin kırsalı, dağları, ovaları, her yeri terörden ve teröristlerden temizlenene kadar bu mücadele kararlı bir şekilde devam edecektir." dedi.

Bozdağ, Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası ile Ziraat Odasının hizmet binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, Yozgat'ın ve Türkiye'nin sanayide, ekonomide geliştiğini söyledi.

Kimsenin Türkiye’nin siyasi istikrarını, yürüyüşünü, kararlı adımlarını durduramayacağını ifade eden Bozdağ, ''Kararlı bir şekilde Türkiye, yoluna devam edecektir. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Türkiye terörle mücadelesini bugüne kadar etkin bir şekilde nasıl sürdürdüyse bundan sonra da aynı şekilde sürdürecektir.'' diye konuştu.

Türkiye’yi Suriye’ye, Irak’a dönüştürmek isteyen taşeronlar ve onları kullananların ağa babalarının her zaman kaybedeceğini vurgulayan Bozdağ, şöyle devam etti:

''Çünkü bu milletin sağduyusu, aklıselimi, Türkiye devletinin gücü, kudreti ve bu devletin yönetici aklı olan hükümetimizin ve güvenlik güçlerimizin sağduyulu emin, kararlı mücadele anlayışı, her zaman olduğu gibi netice alacaktır. Terör bitene kadar bu mücadele devam edecektir. Silahlar bırakılmakla kalmayacak, gömülecek ve ondan sonra 'Bu iş bitti' denilecek. Oraya gidene kadar geri adım yok, gevşeme yok, vazgeçme yok, kararlı bir şekilde devam edecek. Nasıl şehirlerin içi teröristlerden temizlendiyse kazdıkları hendeklere onlar gömüldüyse bu ülkenin kırsalı, dağları, ovaları, her yeri terörden ve teröristlerden temizlenene kadar bu mücadele kararlı bir şekilde devam edecektir. Bu vesile ile ülkemizin birliği beraberliği, bölünmez bütünlüğü için şehit olan bütün vatan evlatlarını bir kez daha huzurunuzda şükranla, minnetle, dua ile yad ediyorum.''

Vatanın her karış toprağında şehitlerin kanı olduğunu ifade eden Bozdağ, şunları söyledi:

''Bunlar, bir yeri vatan kılan en önemli şeyin o yer için ölmeyi şeref kabul eden insanların varlığı olduğunu gösterir. Eğer Türkiye’de, biz bu ülkenin birliği, beraberliği, bölünmez bütünlüğü için ölmeyi göze alamazsak, almazsak, Türkiye diye bir vatan üzerinde alnımız ak, başımız dik yaşama hakkını kaybederiz. Türkiye üzerine hesap yapanlar onu iyi bilsinler. Bu ülkede 78 milyon, gözünü kırpmadan şehadet mertebesine koşmaya hazır insan vardır. Allah'ın izniyle de o anlayış olduğu sürece de Türkiye yoluna güçlü bir şekilde devam edecektir. Türkiye üzerindeki bütün hesaplar boşa çıkacaktır.''

- TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu,

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise yeni hizmet binasının hayırlı olmasını diledi.

Birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

''Sorgun, Yozgat’ın en büyük ilçesi. Allah zaten buraya her şeyi de vermiş. Toprağın altından zenginlik fışkırıyor. Linyit, manganez çok önemli kaynaklar. Şimdi Uranyum da çıkarılmaya başlanacak. Diğer taraftan termal su var. Müthiş bir zenginlik. İlk defa 5 yıldızlı otel yapıldı. Yatacak oda yok. 5 otel daha yapılsa onlar da dolacak. Sağlık turizmi için büyük fırsat var. Toprağın üstünden zenginlik çıkıyor. Bölgenin buğday ambarı. Şeker pancarı var. Şeker fabrikası var. Madencilik, tuğlacılık var, büyük bir nakliye sektörü var. Bize 5 vakit farzsa, siz 5 vakitle kurtaramazsınız haberiniz olsun. Sorgun’un tek ihtiyacı daha fazla girişimci çıkarmamız lazım. Burada da kadınlara ve gençlere destek vermemiz lazım.''

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Bozdağ ve Hisarcıklıoğlu, TSO ve Ziraat Odasının yeni hizmet binasını gezdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler