Adalet Bakanı Bozdağ: (2)

Adalet Bakanı Bozdağ: (2)

"Cezaevi ve infaz kurumlarımızda bulunan tutuklu ve hükümlüler, bize ailelerinin, milletimizin birer emanetidir. Onları korumak, sağlıklı bir şekilde cezalarının infazını sağlamak ve cezasını infaz ettikten sonra topluma katılmasını ve toplumun içerisinde

YOZGAT (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Cezaevi ve infaz kurumlarımızda bulunan tutuklu ve hükümlüler, bize ailelerinin, milletimizin birer emanetidir. Onları korumak, sağlıklı bir şekilde cezalarının infazını sağlamak ve cezasını infaz ettikten sonra topluma katılmasını ve toplumun içerisinde saygın birer birey olarak yer almasını sağlamak, temel görevimiz ve vazifemizdir." dedi.

Bozdağ, Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda tutuklu ve hükümlülerin ürettiklerinin sergilendiği Ürün ve El Sanatları Fuarı'nın açılışında yaptığı konuşmada, fuarın hayırlı olmasını diledi.

Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumunun şimdiye kadar 5 fuar düzenlediğini, altıncısının Yozgat'ta yapıldığını aktaran Bozdağ, ''Bugüne kadar açılmış fuarları 900 bin civarında vatandaşımız ziyaret etti. Alışveriş ve birtakım değerlendirmelerde bulundu. Biz bunlardan istifade ederek çalışmalarımızı geliştirmeye daha iyi noktalara taşımaya gayret ediyoruz.'' ifadesini kullandı.

Bozdağ, ceza ve infaz kurumlarına kimsenin düşmesini istemediklerini belirterek, şöyle devam etti:

''Cezaevi infaz kurumlarının olmamasını arzu ederiz ama bütün dünyanın ve Türkiye'nin gerçeği de buraların bir zaruret sonucu ortaya çıkmasıdır. Şu anda cezaevi ve infaz kurumlarımızda bulunan tutuklu ve hükümlüler, bize ailelerinin, milletimizin birer emanetidir. Onları korumak, sağlıklı bir şekilde cezalarının infazını sağlamak ve cezasını infaz ettikten sonra topluma katılmasını ve toplumun içerisinde saygın birer birey olarak yer almasını sağlamak bizim temel görevimiz ve vazifemizdir. Cezaevindeki insanların üzerine atılı suçlar ne olursa olsun, bizim gözümüzde onlar bizim birer insanımızdır, bizim birer vatandaşımızdır, ailelerinin birer emanetidir. O gözle bakıyor ve bütün hizmetleri o gözle üretiyoruz.''

Basit bir hadiseden dahi insanların cezaevlerine düşebildiğine dikkati çeken Bozdağ, cezaevine giren kişilerin, İşyurtları Kurumu Daire Başkanlığı öncülüğünde meslek ve sanat sahibi olmalarına imkan sağlandığını bildirdi.

Bozdağ, şunları kaydetti:

"Şu anda 180 iş kolunda 50 bin civarında insanımız bu iş yurtlarında çalışma yürütmektedir. Yozgat’ta da büyük bir fuar için buradalar. Ben eminim ki değerli hemşehrilerim bunu gezecekler, görecekler, alışveriş yapacaklar. Böylelikle cezaevlerinde çalışan tutuklu ve hükümlülerin ürünlerine değer verecekler ve yürüyen bu sisteme katkı sağlayacaklar.''

Daha sonra fuarın açılışını gerçekleştiren Bozdağ, tutuklu ve hükümlülerin ürettikleri ürünlerden satın aldı.

- Fuar

Gıdadan tekstile, mobilyadan hediyelik eşyaya kadar yüzlerce çeşit ürünün halkın beğenisine sunulduğu fuarda, Türkiye'nin 35 kentindeki ceza infaz kurumlarında kalan tutuklu ve hükümlülerin yaptığı ürünler 88 stantta sergileniyor.

Fuarda ayrıca ceza infaz kurumları ve denetimli serbestlik müdürlüklerinde yürütülen eğitim ve rehabilitasyon çalışmaları hakkında bilgi veriliyor, elektronik izleme uygulamaları ile ilgili çalışmaları anlatılıyor.

Ceza infaz kurumlarında görevli 134 personelin katıldığı fuar, 17 Temmuz Pazar gününe kadar 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler