Açlık grevindeki Filistinli tutuklulara destek

Açlık grevindeki Filistinli tutuklulara destek

Filistinli üniversite öğrencileri İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapan 3 Filistinli için eylem yaptı

RAMALLAH (AA) - Filistinli üniversite öğrencileri, İsrail'deki hapishanelerde açlık grevi yapan Muhammed ve Mahmud Bülbül kardeşler ile üniversite öğrencisi Malik el-Kadı'nın serbest bırakılması için eylem yaptı.

Açlık grevindeki tutuklular için Batı Şeria'nın El-Bire kentindeki Kudüs Üniversitesi'ne bağlı Medya Enstitüsünün önünde düzenlenen eyleme, çok sayıda Filistinli üniversite öğrencisinin yanı sıra İsrail'deki Filistinli tutuklular konusunu takip eden bazı yetkililer de katıldı.

Eylemde Bülbül kardeşler ve Medya Enstitüsü öğrencisi Kadı'nın serbest bırakılması için pankartlar açıldı.

Kadı'nın avukatı Ahlam Haddad, eylemin ardından düzenlediği basın toplantısında, "Kadı 9 gün sonra komadan uyandı. Sağlık durumu için tehlikeli olmasına rağmen serbest bırakılana kadar açlık grevin sürdürme konusunda ısrarlı." dedi.

Haddad, "Kadı'nın durumu dün kritikti. Genel sağlık durumu iyi değil. Gıda takviyesi ve ilaç kabul etmiyor. Doktorları da panik halinde, her an hayatını kaybedebileceği konusunda uyarıyor. Kalp kasları da olması gerektiği şekilde çalışmıyor." diye konuştu.

- "Evlerimize dönene kadar açlık grevini sürdüreceğiz"

Avukat Haddad'ın paylaştığı mesajında Kadı şunları kaydetti:

"Bizi yalnız bırakmayın. Devlet Başkanı Mahmud Abbas'tan en kısa sürede müdahale etmesini talep ediyorum. Tüm Filistin kimliği taşıyanlardan ve vicdan sahiplerinden müdahil olmasını ve bu mücadelemizde yanımızda olmasını istiyorum. Biz üçümüz ölüyoruz. Çok zor bir aşamaya geldik. Bizi kurtarın. Evlerimize dönene kadar açlık grevini sürdüreceğiz. Ailelerimizi yalnız bırakmayın ve dualarınızda bizi unutmayın."

Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Filistin Esirler Heyeti Başkanı İsa Karaki de İsrail yargısı ile güvenlik güçlerini, açlık grevindekileri isteklerini yerine getirmeyerek ölüme terk etmek için birbiriyle koalisyon kurmakla suçladı.

Karaki, uluslararası topluma ve uluslararası insan hakları kuruluşlarına açlık grevindekilerin kurtarılması için acil müdahale çağrısı yaptı.

İsrail'in idari tutukluluk politikasını protesto etmek amacıyla açlık grevi yapan Mahmud Bülbül 78, Muhammed Bülbül 75 ve Kadı 67 gündür eylemi sürdürüyor.

"İdari tutukluluk" adı verilen uygulamaya göre, Filistinliler, istihbarata dayalı olarak 1 ila 6 ay alıkonulabiliyor. Tutuklunun, "İsrail'in güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde ise askeri hakim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler