Acemi erler yemin etti

Acemi erler yemin etti

Manisa ve Aydın'da temel eğitimlerini tamamlayan toplam 6 bin 831 er için yemin törenleri düzenlendi

MANİSA/AYDIN (AA) - Manisa ve Aydın'da temel eğitimlerini tamamlayan acemi erler, düzenlenen törenlerle yemin etti.

Manisa'nın Kırkağaç ilçesindeki 6. Jandarma Komando Er Eğitim Alay Komutanlığında eğitim gören 1997/4 tertip ve 369. kısa dönem erlerden oluşan 5 bin 172 asker için tören düzenlendi.

Törende konuşan Alay Komutanı Albay Eyüp Sabri Kirişçi, Mehmetçik'in, vatan toprakları söz konusu olduğunda en olumsuz koşullarda dahi dünyanın en büyük güçlerine meydan okuduğunu söyledi.

Askerlere inancının tam olduğunu dile getiren Kirişçi, "Ant içtiğiniz kutsal emaneti, kardeşlerinize gurur ve onurla devredeceksiniz. Üzerinizde taşıdığınız üniformanın yüce milletimizin simgesi olduğunu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin aynası olduğunu unutmayın." dedi.

Kirişçi, yemin eden erlerin, vatanın yeni bekçileri olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından askerler, bayrak ve silah üzerine ellerini koyarak yemin etti. Törende, uzman çavuşlardan oluşan tim gösteri sundu.

Yemin törenine, asker aileleri büyük ilgi gösterdi. Törenin ardından askerler, aileleriyle hasret giderdi.

Manisa İl Jandarma Komutanlığındaki törenlerde de 169 er yemin etti.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu tören, acemi erlerin Türk bayrağı ve silahlara el basarak yemin etmesiyle devam etti.

Yaş kütüğüne plaket çakılmasının ardından, eğitimlerde başarı gösteren erlere protokol üyelerince hediyeleri verildi.

Törende konuşan Manisa İl Jandarma Komutan Vekili Albay Hakan Eşitgen, askerlere "İçtiğiniz bu ant, vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup, dürüstlüğün, emirlere mutlak itaatin simgesi ve aynı zamanda kahraman Türk jandarmasına mensup bir asker olduğunuzun kabul belgesidir." diye seslendi.

- Aydın'daki tören

Aydın 1. Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığında temel eğitimlerini tamamlayan 1997/4 tertip ve 369. kısa dönem erler için yemin töreni düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, bin 490 asker ant içti, bu esnada bazı aileler gözyaşı döktü.

Jandarma er Ali Uçar, yaş kütüğüne plaket çaktı.

Aydın 1. Jandarma Eğitim Tabur Komutanı Jandarma Binbaşı Ali İhsan Ergül, askerliğe kabul edilen erleri kutladı.

Konuşmanın ardından çeşitli branşlarda dereceye giren askerlere ödül verildi.

Resmi geçit törenin ardından askerler, aileleriyle buluştu.

Törene, Vali Yavuz Selim Köşger, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Evrim Karakoz, Aydın Jandarma Filo Komutanı Jandarma Pilot Albay Arif Hakerler ve aileler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :