ABD'nin Suriye'de rejime ait hava üssünü vurması

ABD'nin Suriye'de rejime ait hava üssünü vurması

Suriye MYK Sözcüsü Muslat:- "ABD'nin Esed'in askeri unsurlarına yönelik saldırısı, teröre karşı muteber bir savaşın başlangıcını gösteriyor"- "Saldırı, Esed'in işlediği savaş suçlarıyla ona yardım ve yataklık eden, özellikle Rusya ve İran'ın eylemlerine v

ANKARA (AA) - Suriye Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) Sözcüsü Salim El Muslat, ABD'nin Beşşar Esed rejiminin askeri unsurlarını vurmasının, teröre karşı muteber bir savaşın başlangıcına işaret ettiğini belirtti.

MYK Sözcüsü Muslat, yaptığı basın açıklamasında Esed rejiminin Han Şeyhun'da sivilleri zehirli gazlarla öldürmesinin, halkına karşı işlediği çok sayıda savaş suçunun en sonuncusu olduğunu vurguladı.

Muslat açıklamasında, "ABD'nin Esed'in askeri unsurlarına yönelik saldırısı, teröre karşı muteber bir savaşın başlangıcını gösteriyor ve umuyoruz ki bu Suriyeli sivillerin korunmasına yönelik çabalarda bir dönüm noktası olur. ABD'nin saldırısı, Esed'in işlediği savaş suçları ile ona yardım ve yataklık eden, özellikle Rusya ve İran'ın eylemlerine verilen tek inandırıcı yanıttı." ifadelerine yer verdi.

Sözcü Muslat açıklamasında şunları kaydetti:

"Rusya ve İran'ın müdahalesi ve işgali, ayrıca Rusya'nın Suriye'deki okullara ve hastanelere yönelik mükerrer saldırıları uluslararası hukukun ihlalidir. Artık fazlasıyla aşikardır ki, Rusya'nın Suriye'deki rolü ateşkesi değil Esed'in savaş suçlarının cezasız kalmasını temin etmektir.

ABD'yi ve müttefiklerini Esed'in hava gücünü kullanmasını engelleyecek bir koalisyon oluşturarak, rejimin katliam makinesini kullanım dışı bırakmaya çağırıyoruz. Bu şekilde barış süreci hızlanacak ve muteber barış müzakerelerinin zemini oluşacaktır.

Rejimi caydırmak, İranlı milisleri Suriye'den çıkarmak etkili bir terör karşıtı stratejinin önünü açacak ve Suriye'nin acımasız bir diktatörlükten çoğulcu, demokratik ve istikrarlı bir ülkeye dönüşmesine yardımcı olacaktır."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler