ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

Somali Dışişleri Bakanlığı:- "Hükümetimiz, ABD'nin Kudüs'ü işgalci İsrail'in başkenti olarak tanıması karşısında endişeli"

Somali hükümeti, ABD'nin "Kudüs'ü İsrail'in başkenti" olarak tanımasını kınadı.

Somali Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, hükümetin ABD'nin Kudüs kararını kınadığı belirtilerek, "Hükümetimiz, ABD'nin Kudüs'ü işgalci İsrail'in başkenti olarak tanıması karşısında endişeli." ifadesine yer verildi.

Washington yönetime kararından vazgeçme çağrısı yapılan açıklamada, Arap ülkeleri ve uluslararası toplumdan Filistin meselesine barışçıl çözüm bulunması ve bölgede barışın tesisi için daha çok çaba sarf etmesi istendi.

Açıklamada, Somali'nin hükümet ve halk olarak Filistin halkının yanında olduğu vurgulandı.

ABD Başkanı Donald Trump, düzenlediği basın toplantısında, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) 1980 yılında İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararına rağmen, "Kudüs'ü resmen İsrail'in başkenti olarak tanıma zamanı geldi." ifadesini kullanmıştı.

Trump, ayrıca Dışişleri Bakanlığına, ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatı verdiğini açıklamıştı.

Söz konusu karar bölgesel ve uluslararası düzeyde büyük bir tepkiyle karşılanmıştı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :