ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), ümmetin evlatlarını "barışçıl intifadaya" çağırdı

KAHİRE (AA) - Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), Kudüs ve Filistin halkına yarın için "barışçıl intifada" çağrısında bulundu.

İhvan'dan yapılan yazılı açıklamada, "İhvan, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını kati bir şekilde reddetmektedir. Teşkilat yönetimi ümmetin evlatlarını, Aksa'da eylem yapan mücahitlere destek ve ABD'nin kararına tepki olarak, önümüzdeki cuma ve sonraki günlerde barışçıl bir intifadaya çağırmaktadır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, bütün Arap ve Müslüman ülkelerine acil bir zirve yapma çağrısında bulunan İhvan, Filistin yönetiminden İsrail ile bütün iletişimi keserek güvenlikle ilgili koordinasyonu da durdurmasını talep etti.

ABD Başkanı Trump, düzenlediği basın toplantısında, BM Güvenlik Konseyi'nin 1980'de İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararına rağmen, "Kudüs'ü resmen İsrail'in başkenti olarak tanıma zamanı geldi." ifadesini kullanmıştı.

Trump ayrıca, Dışişleri Bakanlığına, ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatı verdiğini açıklamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler