ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına tepkiler

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına tepkiler

Boğaziçi Üniversitesi Müslüman Öğrenciler Grubu üyeleri, kararı protesto etti

İSTANBUL (AA) - Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını protesto etti.

Üniversitenin Kuzey Kampüs meydanında bir araya gelen Boğaziçi Üniversitesi Müslüman Öğrenciler Grubu üyeleri, Filistin ve Türk bayrakları ile "İstanbul'dan Kudüs'e direnişe bin selam" yazılı dövizler taşıdı, çeşitli sloganlar atarak tekbir getirdi.

Grup adına açıklama yapan İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü 3. sınıf öğrencisi Yasin Bozkuş, ABD'nin aldığı kararın tarihte kara bir leke olduğunu kaydederek, "Gönüllerin birbirine bağlı olduğu bu coğrafyada aradaki sınırlar biz Müslümanlar için teferruat hükmündedir. Bu sebeple Kudüs'ten kilometrelerce uzakta alınan bir karara Müslümanların boyun eğeceğinin düşünülmesi söz konusu değildir. Hiçbir kuvvet o mübarek beldenin hadimi olmaktan bizi alıkoyamayacaktır." dedi.

Bozkuş, Kudüs'ün Müslümanların onuru olduğunu vurgulayarak, "Kudüs'ü savunmak, kutsalı savunmaktır. Kudüs, tüm Müslümanların göz bebeğidir. Bu tarihi hakikati göz ardı ederek üretilen her senaryonun sonu hüsrandır, felakettir. Bu noktada, Müslümanlar olarak tevhid hakikatini idrak edip bu bilinçle hareket etmemiz ve ortak bir tavırla bu hadsiz kararın sonuna kadar karşısında durmamız gerektiğinin farkındayız." ifadelerini kullandı.

Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler