AB'den Batı Afrika'ya yardım

AB'den Batı Afrika'ya yardım

Avrupa Birliği, güvenlik ve ekonomi sektöründe kullanılmak üzere Batı Afrika'ya 170 milyon dolar destek sözü verdi

LOME (AA) - Avrupa Birliği (AB), Batı Afrika'ya 2020'ye kadar 170 milyon dolarlık yardımda bulunacağını açıkladı.

AB'nin Lome Büyükelçisi Nicolas Berlanga Martinez, Togo Dışişleri Bakanı Robert Dussey ile düzenlediği ortak basın toplantısında, AB'nin 2020'ye kadar, başta güvenlik ve ekonomi alanları olmak üzere çeşitli sektörlerde kullanılmak üzere Batı Afrika'ya 170 milyon dolar finansman sağlayacağını bildirdi.

Berlanga Martinez, Batı Afrika'da son dönemde terör olaylarının arttığına dikkati çekerek, söz konusu paranın terörle daha etkin mücadele, ekonominin güçlendirilmesi , bölgesel entegrasyonun ve güvenli gıda temininin sağlanması amacıyla kullanılabileceğini söyledi.

Batı Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğu ile Batı Afrika Ekonomik ve Parasal Birliğinin bölgesel entegrasyona öncelik verdiğini ve bu kapsamda atılacak çeşitli adımların olduğunu belirten Berlanga Martinez, AB'nin süreç boyunca tecrübe paylaşımında Batı Afrika'nın yanında olacağını ifade etti.

Togo Dışişleri Bakanı Dussey de anlaşmadan memnun olduklarını, ekonomik anlamda bu fırsatı iyi değerlendireceklerini kaydetti.

Bölge ülkeleri ile AB'nin Batı Afrika'daki büyükelçileri hafta başında, Togo'nun başkenti Lome'de buluşmuştu. İlk defa Belçika'nın başkenti Brüksel dışında bir ülkede düzenlenen toplantıda, bölgeyi ilgilendiren konular ele alınmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :