ABD'de tüketici güveni 5 ayın en düşüğüne geriledi

ABD'de tüketici güveni 5 ayın en düşüğüne geriledi

WASHINGTON (AA) - ABD'de Michigan Üniversitesi Tüketici Güven Endeksi (UMICH) mart ortasında 90'a gerileyerek son 5 ayın en düşük seviyesinde gerçekleşti.Michigan...

WASHINGTON (AA) - ABD'de Michigan Üniversitesi Tüketici Güven Endeksi (UMICH) mart ortasında 90'a gerileyerek son 5 ayın en düşük seviyesinde gerçekleşti.

Michigan Üniversitesinin verilerine göre UMICH, mart ortasında şubat sonuna kıyasla 1,7 puan azalarak 90 oldu. Bu sonuçla, Ekim 2015'ten bu yana en düşük seviyesini kaydeden endekse ilişkin piyasa beklentisi 92,2 olarak belirlenmişti.

Michigan Üniversitesi Tüketici Araştırmaları Direktörü Richard Curtin, endekse ilişkin açıklamasında, düşen tüketici güveninde ekonomiye yönelik endişelerin artmasının etkili olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Tüketici güveni, martta ekonomiye ilişkin endişelerin artması ve benzin fiyatlarının yıl içinde yükseleceği beklentisiyle geriledi. Tüketiciler şu an resesyona girileceğini öngörmese de ekonominin önceki iki yılda kaydedilen yüzde 2,4'lük büyüme oranını yakalamasını beklemiyor."

Yaklaşık 500 kişinin katıldığı anketin sonuçları, ayrıca tüketicilerin uzun vadeli enflasyon beklentilerinin martta yüzde 2,7'ye yükseldiğini ortaya koydu. Söz konusu veri, şubatta yüzde 2,4 ile 1970'lerden bu yana en düşük seviyesine gerilemişti.

Bu arada, haftanın son işlem gününe yükselişle başlayan New York borsasında endeksler, şu sıralar alış ağırlıklı seyrini sürdürüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :