ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Davis:

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Davis:

"Bizim, yeni Suriyeli güçlere savunma ateşi yardımı desteğimiz zaten vardı ve devam edecek

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, eğit-donat programı dahilindeki Suriyeli muhalifler ile ilgili olarak, "Bizim, yeni Suriyeli güçlere savunma ateşi yardımı desteğimiz zaten vardı ve devam edecek" dedi. 

Pentagon sözcülerinden Jeff Davis, günlük basın toplantısında, eğit donat programı dahilindeki Suriyeli muhalifler hakkında sorulara cevap verdi.

Suriyeli muhaliflerin, Beşşar Esed yönetimi altındaki ordu ve El-Nusra gibi örgütler tarafından saldırı altında olduğuna dikkat çeken Davis, "Bizim, yeni Suriyeli güçlere savunma ateşi yardımı desteğimiz zaten vardı ve devam edecek" şeklinde konuştu.

Sözcü Davis, ABD ve koalisyon güçleri tarafından eğitilen Suriyeli muhaliflere yönelik saldırılara karşı onları koruyacaklarının altını çizerek, şunları kaydetti:

"Eğit-donat programı dahilindeki muhalifler, DAEŞ'e karşı mücadele için bu projeye dahil oldular. Bu durum, onları, kendilerine karşı yapılan diğer saldırılara karşı koruma mecburiyetimizin ve çapımızın olmadığı anlamına gelmez."

Programının asıl amacının, bu eğit-donat dahilindeki Suriyeli muhaliflerin DAEŞ'e karşı mücadele etmek olduğunun altını çizen Davis, Esed yönetimi de dahil olmak üzere birçok farklı grubun saldırı tehlikesi altında olduğunu belirtti.

Davis, "Suriye'deki saldırı operasyonlarımız sadece DAEŞ ile sınırlıdır fakat yeni Suriyeli güçler birçok farklı grubun tehdidi ile karşı karşıyalar. Savunma amaçlı olarak, onları bu farklı grupların tehlikesine karşı koruyacağız" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı