ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Tacikistan'da

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Tacikistan'da

General Votel, Cumhurbaşkanı Rahman tarafından kabul edildi

TAŞKENT (AA) - ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel, Orta Asya ülkeleri turu kapsamında ziyaret ettiği Tacikistan'da Cumhurbaşkanı İmamali Rahman tarafından kabul edildi.

Tacikistan Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Votel, temaslarda bulunmak üzere geldiği başkent Duşanbe'de Cumhurbaşkanı Rahman ile görüştü.

Tacikistan ile ABD arasındaki işbirliğinin ele alındığı görüşmede, özellikle savunma, bölgesel ve uluslararası güvenliğe ilişkin konular detaylı olarak gözden geçirildi. Görüşme sırasında, ABD'nin Uluslararası Mali Yardım Programı, Tacikistan'ın sınır koruma altyapısının donatılması ve inşa edilmesi, silahlı kuvvetler için nitelikli askeri personel eğitimi, ülkede terörle mücadele birimlerinin sayısı ve potansiyelinin artırılması gibi alanlarda da görüş alışverişinde bulunuldu.

Rahman kabulde yaptığı konuşmada, Tacikistan'ın ABD ile olan güvenlik alanındaki işbirliğini bölgedeki barış ve istikrarın sağlanmasında önemli bir faktör olarak gördüğünü belirtti.

Görüşmede, uluslararası terör ve aşırıcılık gibi tehditlere karşı mücadelede, bölgesel güvenlik ve istikrarın sağlanmasında Tacikistan'ın katkısı vurgulandı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Joseph Votel, Orta Asya ülkeleri turu kapsamında dün ziyaret ettiği Özbekistan'da, Devlet Başkanı İslam Kerimov tarafından kabul edilmiş, Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov ile görüşmüştü.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler