ABD Başkanı Obama Vietnam'da

ABD Başkanı Obama Vietnam'da

Obama, insan haklarının genişletilmesine vurgu yaptı

HANOİ (AA) - ABD Başkanı Barack Obama, resmi ziyarette bulunduğu Vietnam'da, insan haklarının genişletilmesi çağrısı yaptı.

Vietnam gezisinin ikinci gününde aktivistler ve girişimcilerle bir araya gelen Obama, Vietnam hükümetinin vatandaşlarına genişletilmiş haklar vermesiyle sağlanacak daha iyi insan haklarının ülkenin ekonomisi, istikrarı ve bölgesel gücüne katkı sağlayacağını söyledi.

ABD Başkanı Obama, Ulusal Kongre Merkezi'nde yaptığı konuşmada, insanlar düşüncelerini özgürce açıkladığında, rahatsız edilmeden toplandığında, internete ve sosyal medyaya eriştiklerinde ulusların daha başarılı olacağını ifade etti.

Obama, bu hakların savunulmasının istikrar için bir tehdit oluşturmayacağına, aksine istikrarı ve ilerlemenin alt yapısını güçlendireceğine dikkati çekti.

Vietnam'ın bunu ABD'den farklı yapacağını kaydeden Obama, "Ancak hepimizin üzerinde çalışıp geliştirmesi gereken temel prensipler var." dedi.

Obama, Vietnam'ın birçok anlamda kayda değer adımlar attığını ancak bazı alanlarda endişelerin hala sürdüğünü belirtti.

Barack Obama, iki ülke arasındaki ilişkilerin 1995'te yeniden başlamasının ardından Vietnam'ı ziyaret eden üçüncü ABD başkanı oldu. Bill Clinton 2000'de, George W. Bush da 2006 yılında Hanoi'yi ziyaret etmişti.

1965'ten 1973'e kadar devam eden Vietnam Savaşı'nda 58 bin Amerikalı asker yaşamını yitirmişti.

İki ülke arasındaki ticaret hacmi 45 milyar dolar civarında bulunuyor.

Obama, Vietnam'daki temaslarını tamamladıktan sonra Japonya'ya geçerek İkinci Dünya Savaşı sırasında ABD'nin atom bombası attığı Hiroşima'yı ziyaret edecek.






AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler