ABD Başkan Yardımcısı Pence Gürcistan'da

ABD Başkan Yardımcısı Pence Gürcistan'da

ABD Başkan Yardımcısı Pence:- "Biz ABD Başkanı Trump ile birlikte Rusya'yı istikrarı bozmayı durdurmaya çağırıyoruz"- Gürcistan Cumhurbaşkanı Margvelaşvili:- "İnsanlara sadece Gürcü oldukları için zulmediliyor. Gürcistan bağımsız olmak istediği için topra

TİFLİS (AA) - Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te Gürcistan ve ABD askerleri ile bir araya gelen ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, "Biz ABD Başkanı Donald Trump ile birlikte Rusya'yı istikrarı bozmayı durdurmaya çağırıyoruz." dedi.

Başkent Tiflis'te resmi temaslarda bulunan ABD Başkan Yardımcısı Pence ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Marvelaşvili, ülkede devam eden "Noble Partner 2017" çok uluslu tatbikatına katılan Gürcü ve Amerikalı askerlerle bir araya geldi.

Başkentteki bir askeri havalimanında düzenlenen törende konuşan Pence, ABD yönetimi olarak Gürcistan'ın savunma kapasitesini güçlendirmek için destek vereceklerini belirterek, "ABD, bağımsızlığa kavuştuğundan beri Gürcistan'ın yanında. Savunma imkanlarınızı güçlendirmek, demokrasinizi derinleştirmek için Başkan Trump yönetimi yanınızda olmaya devam edecek." şeklinde konuştu.

Gürcistan'ın NATO ile entegrasyon sürecine değinen Pence, "Eminim bir gün biz sizinle NATO müttefiği olacağız." ifadesini kullandı.

Pence, Rusya'nın Gürcistan'ın Abhazya ve Güney Osetya bölgelerinde uyguladığı işgal politikasına tepki göstererek, "Biz ABD Başkanı Donald Trump ile birlikte Rusya'yı istikrarı bozmayı durdurmaya çağırıyoruz." diye konuştu.

Ayrıca Pence, Trump yönetiminin ABD Silahlı Kuvvetlerini güçlendirmek için daha fazla bütçe ayıracağını bildirdi.

- Uluslararası toplumun çabası yetesiz kaldı

Cumhurbaşkanı Margvelaşvili, ziyareti nedeniyle Pence'e teşekkürlerini bildirerek, "Egemenliğimizi, bağımsızlık ve toprak bütünlüğümüzü, Avrupa ve Avrupa-Atlantik hedeflerimizi desteklediğiniz için de çok teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

Gürcistan'ın toprak bütünlüğü konusuna değinen Margvelaşvili, "İnsanlara sadece Gürcü oldukları için zulmediliyor. Gürcistan bağımsız olmak istediği için topraklarının yüzde 20'si işgal altında. Rusya'nın Gürcistan'da kendi çiftliğinde gibi davranmaması için uluslararası toplumun çabaları yetersiz kaldı." değerlendirmesinde bulundu.

Pence ve beraberindeki heyet, askeri törene katılmadan önce Gürcistan Ortodoks Kilisesi Patriği 2. İlia ile Tiflis'teki Sioni Kilisesi'nde bir araya geldi.

Pence, temaslarının ardından Karadağ'a hareket etti.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler