ABD Başkan Yardımcısı Pence Endonezya’da

ABD Başkan Yardımcısı Pence Endonezya’da

Endonezya ile ABD arasında 10 milyar dolarlık 11 anlaşma imzalandı - Endonezya Devlet Başkan Yardımcısı Kalla: - “Bu anlaşmalara sadece Endonezya’nın ihtiyacı yok, ABD'nin de bu anlaşmalara bizim kadar ihtiyacı var” - ABD Başkan Yardımcısı Pence: - “Bugün

CAKARTA (AA) – Endonezya’yı ziyaret eden ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in temaslarının ikinci gününde Endonezyalı ile Amerikalı şirketler arasında 10 milyar dolarlık 11 anlaşma imzalandı.

Endonezya Devlet Başkan Yardımcısı Yusuf Kalla ve Pence, iki ülke şirketleri arasında enerji, petrol, gaz, yenilenebilir enerji ve bilgi teknolojileri alanlarında 11 anlaşmanın başkent Cakarta'da Başkanlık Sarayı'ndaki imza törenine katıldı.

Kalla, "Bu anlaşmalara sadece Endonezya’nın ihtiyacı yok, ABD'nin de bu anlaşmalara bizim kadar ihtiyacı var." dedi. Kalla, bu anlaşmaların iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da gelişmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Pence ise bu anlaşmaların iki ülke adına yararlı olacağını söylerken, "Bugün imzalanan anlaşmalarla gelecekte ilişkilerimizin daha da kuvvetleneceğine inanıyorum. Bugün Endonezya ve ABD ilişkileri için tarihi günlerden biri. Başkan Donald Trump ve ben minnettarız." ifadelerini kullandı.

Pence’in Endonezya temaslarını bugün tamamlaması bekleniyor.

Endonezya'nın dördüncü büyük ticaret ortağı olan ABD ile geçen yılki ikili ticaret hacmi 23,4 milyar dolar olmuştu.









AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :