AB-Makedonya Ortaklık Konseyi

AB-Makedonya Ortaklık Konseyi

AB, Makedonya’dan siyasi kriterler alanında daha fazla adım atmasını istedi

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB) ile Makedonya arasında 11. kez düzenlenen İstikrar ve Ortaklık Konseyi'nde, aday statüsünde olan bu ülkeden siyasi kriterler alanında daha fazla adım atması talep edildi.

Önyargılı medya yayınlarından ve devlet ile parti faaliyetleri arasında ayrım eksikliğinden yakınan AB’nin, siyasi yelpazede yapıcı diyaloğun önemine dikkati çektiği Makedonya  toplantısında, ifade özgürlüğü, medya, hukukun üstünlüğü ve toplumlar arası diyaloğun, adaylık sürecinde eksiklerin sürdüğü alanlar olarak öne çıktığı belirtildi.

AB kanadı adına Dönem Başkanı İtalya’nın Dışişleri Bakan Yardımcısı Benedetto Della Vedova ile  AB Komisyonu’nun Genişleme ve Komşuluk Politikası’ndan Sorumlu Üyesi Stefan Füle’nin katıldığı toplantıda Makedonya’yı ise Dışişleri Bakanı Nikola Poposki ile Avrupa İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Fatmir Besimi temsil etti.

Toplantı sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Della Vedova, siyasette ve toplumda köprüler kurulmasının önemine vurgu yaparken Poposki, süreçte önemli ilerlemeler kaydettiklerini ancak büyük beklentileri de olduğunu belirterek "Makedonya yolunda ilerlemekte kararlı" dedi.

Mevcut genişleme ortamında reformlara odaklanılmasının önemine vurgu yapan Poposki, ana unsurun, AB genişlemeye hazır olduğunda Makedonya’nın da üyeliğe tam hazır olması olduğunu söyledi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı