AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik İtalya’da

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik İtalya’da

Bakan Çelik, İtalyan Başbakanlığı AB İşleri Sekreteri Gozi ile görüştü

ROMA (AA) – Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, İtalyan Başbakanlığı AB İşleri Sekreteri Sandro Gozi ile bir araya geldi.

Resmi temaslar için İtalya’nın başkenti Roma’da bulunan Çelik'in, ziyaretinin üçüncü ve son gününde Gozi ile başbakanlıkta basına kapalı gerçekleştirdiği görüşme, bir saat sürdü.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre görüşmede, Türkiye’nin AB’ye katılım süreci, sığınmacı krizi ve bu bağlamda Türkiye ile AB arasında sığınmacı krizinin çözümüne yönelik varılan mutabakat, terörle mücadele, ABD ile AB arasında imzalanması planlanan Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı Anlaşması (TTIP) konuları üzerinde duruldu.

Görüşme sırasında Sandro Gozi’nin, Bakan Çelik’e göreve gelişinden sonra ilk ziyaret ettiği ülkelerden birinin İtalya olması sebebiyle teşekkür ettiği, Ömer Çelik’in de İtalya’nın Türkiye’nin AB’ye üyelik süreci ve vize serbestisi konularında öteden beri süren desteği için teşekkür ettiği öğrenildi.

İtalya ziyareti süresince Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, İtalyan parlamentosunun üst kanadı Senato ile alt kanat Temsilciler Meclisi’nin AB ve Dışişleri Komisyon Başkanları ile görüşüp, çeşitli basın kuruluşlarına röportajlar veren Bakan Çelik, Sandro Gozi ile yaptığı görüşmenin ardından temaslarını tamamlayarak, bu ülkeden ayrıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler