AA'nın "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı

AA'nın "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı

Darbe girişiminde yaşanan tüm gelişmelerin olay anındaki fotoğraflarla kronolojik sıraya göre derlendiği kitap, Tekirdağ'da "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara dağıtıldı

TEKİRDAĞ (AA) - Anadolu Ajansı (AA) tarafından hazırlanan, "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Tekirdağ'da "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara dağıtıldı.

Darbe girişiminde yaşanan tüm gelişmelerin, AA muhabirlerinin anlık haberleri ve olay anındaki fotoğraflarıyla kronolojik sıraya göre derlendiği kitabın dağıtımı için Tekirdağ Valiliği önünde stant kuruldu.

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, dağıtım öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, "15 Temmuz gecesi maalesef ihanet çetesinin Türkiye'ye yapmak istediği bir darbe girişimini en kısa sürede bastırarak bu günlere gelindiğini" vurguladı.

Meydanlarda 3 haftadır demokrasi nöbetinin tutulduğunu ve Tekirdağ'da da vatandaşların meydanı hiç bırakmadığını belirten Vali Ceylan, şunları söyledi:

"İnşallah ayın bir haftası daha buradayız ve bu nöbetimizi devam ettireceğiz. Bu arada Anadolu Ajansı'mızın bu ihanet şebekesinin gerçek yüzünü ortaya koyduğu, o günleri bizlere bir kez daha hatırlattığı bu değerli eseri de vatandaşlarımıza dağıtacağız. Ben bu eserin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çünkü bu günlerin unutulmaması lazım ki nasıl bir badireyi atlattığımız, demokrasi için nelere katlanmamız gerektiğini bir kez daha böylece görmüş olacağız. Ben bu çalışmayı hazırladığı için tekrar Anadolu Ajansı'na teşekkür ediyorum ve asıl teşekkürü hem basın mensuplarına hem de yüce milletimize etmek istiyorum."

Kitabı inceleyen vatandaşlardan Simge Bektaş ise yaşının 20 olmasından dolayı daha önce hiç darbe görmediğini ancak okuduğu kadar bilgisi olduğunu söyledi.

Darbenin çok kötü bir şey olduğunu gördüğünü belirten Bektaş, "Çok büyük devletler anlatıyorlar ama bence en büyük ülke Türkiye. Bu kadar kısa sürede darbe girişimini bitirdiler. Anadolu Ajansı'nın (AA) hazırladığı bu kitapla da bu yaşananları unutmayacağız. Bu kitabı hayatım boyunca saklamayı düşünüyorum." dedi.

Kitap dağıtımına AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay ile İlçe Başkanı Cüneyt Yüksel de katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler