AA'nın "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı

AA'nın "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı

Darbe girişiminde yaşanan tüm gelişmelerin olay anındaki fotoğraflarla kronolojik sıraya göre derlendiği kitap, Amasya'da demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara dağıtıldı- Vali Işık:- "Türkiye'nin sesi olan Anadolu Ajansını, halkın doğru bilgilendirilmesi ko

AMASYA (AA) - Anadolu Ajansı (AA) tarafından hazırlanan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Amasya'da demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara dağıtıldı.

Kitabın dağıtımı için Atatürk Anıtı'nda stant kuruldu. Meydanda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar standa ilgi gösterdi.

Yavuz Selim Meydanı'ndaki nöbete devam eden vatandaşlara destek veren Amasya Valisi Salih Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, demokrasi mücadelesinde şehit olanlarla ilgili çok hızlı bir şekilde doğru bilgilendirme açısından kitabı çok önemli bir çalışma olarak gördüğünü söyledi.

Kitabın hazırlanmasından dolayı AA yetkililerini ve çalışanlarını tebrik eden Işık, şunları kaydetti:

"Ülkemiz 15 Temmuz'da tarihinde görülmemiş bir ihanet şebekesinin ihanetine maruz kaldı. Milletimizin mücadelesi ve birlik beraberliği sayesinde bu durumun üstesinden geldi. Türkiye'nin sesi olan Anadolu Ajansını, halkın doğru bilgilendirilmesi konusunda yaptığı çalışmalardan ötürü tebrik ediyorum.15 Temmuz'dan itibaren ülkemizdeki her meydan demokrasi meydanı haline geldi. Ülkemizin her yerinde bu demokrasi mücadelesinde hayatını kaybeden insanların haberleştirilmesi ve bir hakkı teslim etmesi açısından çok önemli. Darbe girişimi gerçekten bu milletin belki kenetlenmesine vesile oldu. Ama bu ülkeyi adeta parçalara bölmek isteyenler, demokrasimizi kesintiye uğratmak isteyenlere vatandaş ve millet olarak fırsat vermedik. İşte bunu en iyi şekilde anlatan ve yansıtan kaynak eser ortaya koymuşsunuz. Halkımıza gösterdiği bu duyarlılık için ne kadar teşekkür etsek azdır. Halkımız meydanlarda gösterdiği onurlu duruş ile Cumhuriyetimize ve demokrasimize ne denli sahip çıktığını bir kez daha göstermiştir."

- "Basına öncülük eden Anadolu Ajansına teşekkür ediyorum"

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ise tarihe ışık tutacak bir eser hazırladığı için Anadolu Ajansına teşekkür etti.

Ülkenin içindeki bir avuç hainin ve yabancı işbirlikçilerinin 15 Temmuz gecesi ülkenin birliğini ve beraberliği bozmak için bir girişimde bulunduğu anlatan Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milletimizin birlik ve beraberliği bu hainlere fırsat vermedi. Biz meydanlarda çocuklarımıza ve gençlerimize vatanın bölünmez bütünlüğü düşüncesini ve vatan sevgisini çocuklarımıza aşılamaya çalışıyoruz, bununla ilgili ilk günden beri sosyal faaliyetlerimize devam ediyoruz. Biz hain girişimi dakika dakika basından takip ettik. Ben Türk basınına gösterdiği tutumdan dolayı teşekkür ediyorum. Basılan bu kitabı, özellikle gençlerimize ve çocuklarımıza hediye etmek istiyorum, onların hafızalarına bu acı ve zafer günümüz kazınsın. Hayat görüşlerimiz farklı olabilir ama ortak düşüncemiz Türkiye olsun, bu düşüncemizi çocuklarımıza anlatalım. Ben bir kere daha yaptığı haberlerle basına öncülük eden Anadolu Ajansına teşekkür ediyorum."

Vali Işık ve Belediye Başkanı Özdemir, daha sonra "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabını vatandaşlara dağıttı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler