AA'nın "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı

AA'nın "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı

Kitap Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis'te demokrasi nöbeti için meydanları dolduran vatandaşlara dağıtıldı

ŞANLIURFA (AA) - Anadolu Ajansı (AA) tarafından hazırlanan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis'te meydanları dolduran vatandaşlara dağıtıldı.

Darbe girişiminde yaşanan tüm gelişmelerin, AA muhabirlerinin anlık haberleri ve olay anındaki fotoğraflarıyla kronolojik bir sıraya göre derlendiği kitap, Şanlıurfa'da Rabia Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve STK temsilcileri ile vatandaşlara dağıtıldı.

Dağıtılan kitaba vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

- Adıyaman

"Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Adıyaman Valiliği önünde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara dağıtıldı.

Kitabı alan vatandaşlardan Mustafa Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kitabı çok beğendiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Kitabı "Yaşanan darbe girişiminin tarihin tozlu sayfalarında kaybolmasına engel olacak bir çalışma" şeklinde nitelendiren Yılmaz, "Çok güzel bir kitap. Bayrağımıza daha çok sahip çıkacağız" dedi.

Meydanda bulunan vatandaşlar kitaba yoğun ilgi gösterdi.

- Kilis

"Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Kilis’te de demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara dağıtıldı.

Kilis Valisi İsmail Çataklı, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan süreçte Türk medyasının başarılı bir sınav verdiğini belirtti.

Türk halkının bazı olayları çok çabuk unutan bir millet olduğunu anlatan Çataklı, bu durumun iyi tarafının yaşanan tecrübelerden istifade edilmesini sağladığını ifade ederek, "Bu yönüyle bu dökümanın bu yaşanan acıyı ve sıkıntıyı taze tutması ve gelecek nesillere aktarması yönüyle çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. İnsanlar gözüyle gördüğü şeyleri çok daha çabuk hafızalarına yerleştirirler. Bu sebeple çoğunlukla fotoğraflarla oluşturulmuş ve iyi bir hizmet olmuş" dedi.

AK Parti Kilis Milletvekili Hilmi Dülger ise meydana çıkan eserin her bir karesini tarihi bir vesika olarak gördüğü söyledi.

Özellikle 11. sayfadaki kareyi kendisinin bizzat yaşadığını aktaran Dülger, "Fakat daha acısı tankların altında kalan milletin fertlerini burada deklanşörle tarihe sabitlemişler. Batı'nın bu olaya nasıl yaklaştığını delili olarak Anadolu Ajansı bunu tespit etti. Bütün vatandaşların bunu tekrar tekrar incelemesi gerekiyor. Bu darbe girişini yapanların güneş yüzü görmemesi gerekir. AA’nın tüm çalışanlarına teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Belediye Başkanı Hasan Kara da başta Anadolu Ajansı olmak üzere bütün basın yayın organlarının 15 Temmuz’da yapılan işgal girişimine set olduğuna işaret etti.

Oluşturulan eserle halkı bilinçlendirme ve olayın asıl yüzünü gösterme adına çok büyük bir vazifeni icra edildiğin vurgulayan Kara, şöyle konuştu:

"Bu kitapta AA muhabirlerinin tek tek derlediği ortaya çıkardığı bir kitap. Bu kitabı da çok kısa bir süre içerisinde çıkarması AA’nın ne kadar büyük, kuvvetli ve devletinin milletinin yanında olduğunu gösteren açık bir işarettir. Emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyoruz. Basın bu vazifeyi doğru bir şekilde icra etmeseydi belki bu daha fazla insanın kanını dökeceklerdi. AA gerçekten baş vazife ve önderlik yaptı. Bu kitap gelecek nesillere bugünkü insanlarımıza güzel bir örnek."




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler