AA Objektifinden FETÖ'nün Darbe Girişimi Fotoğraf Sergisi

AA Objektifinden FETÖ'nün Darbe Girişimi Fotoğraf Sergisi

Anadolu Ajansı ile Kredi ve Yurtlar Kurumunca düzenlenen sergi, Yozgat'ta açıldı

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta, Anadolu Ajansı ile Kredi ve Yurtlar Kurumunca düzenlenen "AA Objektifinden FETÖ'nün Darbe Girişimi Fotoğraf Sergisi" izlenime sunuldu.

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında yaşananların AA muhabirlerinin objektifinden yansıtıldığı sergi, Bozok Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde öğrenci ve vatandaşlarla buluştu.

Eğitim Bilimleri Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Gülsen Ayaz, AA muhabirine, fotoğraflarda, darbe girişimi sırasında milletin birbirine tutunduğunu ve çok fazla Türk bayrağı gördüğünü söyledi.

Darbe girişimi gecesi İzmir'de olduğunu anlatan Ayaz, "Darbe girişimini daha önceden yaşamış insanlar biraz daha tedirgin oldu. Biz ise sadece kitaplardan okuyarak biliyoruz, o anı bilmiyoruz. Bunun tedirginliği ve korkusu vardı insanların üzerinde. Ne olduğunu anlayamamanın yanında bir yandan da korkuyorduk. Kötü şeyler hissettik. Ülkemizi bölecek herhangi bir unsuru elbette onaylamıyorum. Sadece onların değil milletin bütünlüğünü bozacak herkesin karşısındayım. Allah bize böyle bir durumu tekrar yaşatmasın." dedi.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Metehan Ulucan da sergiyi anlamlı bulduğunu belirtti.

Darbe girişimi sırasında Ankara'da olduğunu dile getiren Ulucan, şunları kaydetti:

"Gece korkulu anlar yaşadık, çok kötüydü. Helikopter sesleri geliyordu. O anı kelimelerle anlatmak yetmez. Allah bir daha ülkemizin başına böyle kötü bir olay vermesin. Darbe girişiminde bulunanları da kesinlikle onaylamıyorum. Bu ülkeyi bölmeye çalışan herkesin karşısındayım. O gün Türk milletiyle de gurur duydum. Gerçekten birlik ve beraberliğimizi tüm dünyaya gösterdik. Tüm dünya bizim nasıl bir millet olduğumuzu öğrendi. Çok gururluyum."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :