AA fotoğraflarıyla 81 ilde "15 Temmuz" sergisi

AA fotoğraflarıyla 81 ilde "15 Temmuz" sergisi

Amasya Valisi Varol:- "15 Temmuz ruhu, ülkemizin insanları bir araya geldiğinde her boyutta zorluğu aşabileceğinin temel göstergesidir. 15 Temmuz ruhunu bütün dünyaya duyuran Anadolu Ajansımıza da teşekkür ediyorum"

AMASYA (AA) - "Anadolu Ajansı (AA) Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi", Amasya'da açıldı.

Amasya Belediyesi ile Anadolu Ajansı iş birliğiyle düzenlenen sergi, Şehzadeler Gezi Yolu'nda hazırlanan alanda gerçekleştirildi.

Sergiyi gezen Vali Osman Varol, Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve protokol üyeleri, fotoğraflar hakkında AA Amasya muhabiri Cihan Okur'dan bilgi aldı.

Vali Varol, sergide FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ibretlik fotoğraflarını gördüğünü söyledi.

Vatandaşların halen 15 Temmuz ruhunu kaybetmemesinin kendilerini mutlu ettiği dile getiren Varol, "Hafta boyu yaptığımız etkinliklere katılımın fazla olması gerçekten bizi mutlu ediyor. 15 Temmuz ruhu, ülkemizin insanları bir araya geldiğinde her boyutta zorluğu aşabileceğinin temel göstergesidir. 15 Temmuz ruhunu bütün dünyaya duyuran Anadolu Ajansımıza da teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Varol, darbe girişimi sırasında vatandaşların tanklara, toplara ve silahlara karşı ellerinde hiçbir imkan bulunmadan, sadece göğüslerini siper ederek canlarını ortaya koyduğuna dikkati çekti. Varol, Türk milletinin vatanını kaybetmemek için neleri göze alacağını hem ülke içindeki hainlere hem de Türkiye üzerinde emelleri olanlara gösterdiklerini kaydetti.

Belediye Başkanı Özdemir de darbe girişimi sırasında ve sonrasında yaşananların Anadolu Ajansı objektiflere yansıyan fotoğrafların sergisi açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Amacımız fotoğraf ve her türlü görsel yayınlarla 15 Temmuz hain darbe girişimini ve milletimizin yazdığı demokrasi destanını unutturmamak. Tarihe baktığımızda, bu kadar haince ve bu kadar alçakça bir ihanet kalkışmasına şahit olmadık." dedi.

15 Temmuz ruhunun kaybedilmemesi ve ülkenin bölünmez bütünlüğü düşüncesini genç nesillere aktarma açısından görsel yayınları önemsediklerini vurgulayan Özdemir, bundan dolayı Anadolu Ajansına teşekkür etti.

Sergi, yarın akşama kadar ziyaret edilebilecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :