8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

NEVŞEHİR (AA) - Avanos ilçesinde, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şubesi tarafından "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.Cumhuriyet...

NEVŞEHİR (AA) - Avanos ilçesinde, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şubesi tarafından "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kadınlar adına ADD Şube Başkanı Hatice Tümtürk ve CHP Avanos Kadın Kolları Başkanı Sevdar Haklı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından devam etkinlikte konuşan Tümtürk, kadının toplum yapısındaki önemine değinerek, kadına yönelik şiddetin her türlüsünü kınadıklarını belirtti.

Tümtürk, "Kadın medeniyetin temel taşıdır. Kadınlarımız toplum içinde ne kadar görev ve sorumluluk edinirse, toplum o ölçüde gelişme kaydeder. Biz Nene hatunların, Kara Fatmaların torunlarıyız. Kurtuluş Savaşı'nda yeni doğmuş çocuğunun yorganını alarak, top mermileri ıslanmasın diye cephanenin üzerine örten vefakar Türk kadının nesliyiz. Bununla gurur duyuyoruz. Kadına ve çocuğa yapılacak en ufak şiddet, sınıf ayrımı ve cinayeti şiddetle kınıyoruz." diye konuştu.

Etkinlik kapsamında bir araya gelen kadınlar, Cumhuriyet Meydanından Orta Mahalleye kadar ellerinde çeşitli afişlerle yürüyüş gerçekleştirdi.

Programa, ilçedeki sivil toplum kuruluşu temsilci ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :