8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

ÇANKIRI (AA) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çankırı İl Koordinatörü Emre Akbıyık, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla...

ÇANKIRI (AA) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çankırı İl Koordinatörü Emre Akbıyık, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kurum desteklerinden yararlanan kadın girişimcileri ziyaret etti.

TKDK desteklerinden yararlanarak kümes kuran Afife Çilali'ye ait tesisi gezen ve kırsal kalkınma konusunda kadınların rolüne değinen Akbıyık, Çilali'nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Uygulanmakta olan IPARD programı çerçevesinde kadınların tüm sektörde öncelikli gruplar arasında yer aldığını aktaran Akbıyık, "Çünkü her alanda olduğu gibi sürdürebilir kalkınmada da kadınlarımızın öncü güç olduğuna inanıyoruz. Kadınlarımız tarafından gerçekleştirilen yatırımlar ile bu bölgelerin çehresi değişecek ve gelişecektir." dedi.

Ankara'dan gelerek Çankırı'nın Yukarı Pelitözü köyünde TKDK desteklerinden yararlanarak kümes kuran Çilali de kendisini ziyaret eden Akbıyık ve kurum çalışanlarına teşekkür etti.

Kadınların istedikleri zaman her sektörde iş yapabileceklerinin altını çizen Çilali, "Ben bu işe girmeden önce ciddi sıkıntılar içindeydim. Bu işi yapabileceğime dair endişelerim vardı. Babamızdan kalma arazimiz olduğu için kümes işinde yoğunlaşmaya başladık. Daha sonra TKDK Çankırı İl Koordinatörlüğünü ziyaret ettik ve sağlanan destekle bu işi yapabileceğime inandım." diye konuştu.

Projenin tamamlanmasıyla hayatında büyük değişikler olduğunu anlatan Çilali, şunları kaydetti:

"25 bin kapasiteli kümesimiz yaklaşık 890 bin liraya mal oldu. Harcamalarımızın yüzde 65'ini, yaklaşık 590 bin lirasını hibe aldık. Eşim ASKİ'deki görevinden istifa etti, köyümüze taşındık. Biz bir hayal kurduk, inandık, sıkıntılar da çektik ama sonu mutlu bitti. Projemizin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederiz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü gibi anlamlı bir günde bizleri ziyaret eden TKDK Koordinatörümüze ve çalışanlarına da teşekkür ediyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler