8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde (NEÜ) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle konferans düzenlendi.Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki...

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde (NEÜ) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle konferans düzenlendi.

Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki konferansta konuşan, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, kadına yüklenen çeşitli roller nedeni ile kadının günlük yaşamdaki olanaklardan eşit faydalanamadığını ifade etti.

Kadınların karşı karşıya bulunduğu sorunların çözümü adına daha çok çaba harcanması gerektiğini dile getiren Kılıç, bu sorunların ortadan kaldırılması için eğitimin önemine değindi.

Kılıç, "Kadınların insan olmaktan kaynaklanan kapsamlı ve temel sorunları bulunduğunu ihmal edemeyiz. İnsani gelişim ve ihtiyaçlar temelinde kaynaklara erişim birer insan olarak kadınlarımızın temel sorunları arasındadır. Bu sorunların çözümü için eğitimin önemi yadsınamaz. Üniversitelere bu yönde önemli görevler düşmektedir." dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün toplumda bir farkındalık oluşturma, yaşanan sorunlara karşı duyarlılığın daha da artırılmasına yönelik olduğunu vurguladı.

Belediye olarak kadınlar için sürdürdükleri çalışmalar sayesinde önemli gelişmeler sağladıklarını anlatan Ünver, "Geliştirdiğimiz çeşitli projelerle kadınlarımızın toplumdaki saygınlıklarını daha da artırmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda yaşadıkları toplumsal anlamdaki sorunlar başta olmak üzere, ailevi meselelerinin de çözüme kavuşturulması yönünde çalışmalar yürütüyoruz." diye konuştu.

Nevşehir Belediyesi olarak Türkiye'de ilk olacak bir projeye daha imza atmak için çalışma yaptıklarını belirten Ünver, bu kapsamda "Huzur Konağı"nı Nevşehir'e kazandıracaklarını söyledi.

Ünver, "Nevşehir toplumu olarak genellikle huzur evlerini kabul etmeyen bir yapıya sahibiz. Genellikle ailelerin evleri dedelerin ve ninelerin aynı çatı altında yaşadığını mekanlardır. Ancak o evde bulunan annelerin de sosyal yaşama katılmaları gerektiği düşüncesinden yola çıkarak, ninelerin ve dedelerin akşama kadar istedikleri bir alanda rahat edebileceği Huzur Konağı yapımına önümüzdeki günlerde inşallah başlayacağız." ifadesinde bulundu.

Ünver, Huzur Konağı'nda vakit geçirmek isteyenlerin Belediye tarafından görevlendirilecek araçla evlerinden alınarak, merkezde hoşça vakit geçirmelerinin sağlanması için gayret edileceğini söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler