8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

İÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Beki:- " İslam kadına en büyük değeri ve önemi veren bir anlayıştadır"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdulhakim Beki, İslam'ın kadına en büyük değeri ve önemi veren bir anlayışta olduğunu söyledi.

Türk Arap İlişkileri Merkezi (TAİM) Kadın Platformu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen "Türk aile yapısında kadın" başlıklı konferans Ali Emiri Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdulhakim Beki, konferansta yaptığı konuşmada, İslam dininin sadece 8 Mart'larda değil kadına en büyük değeri ve önemi veren bir anlayışta ve mantıkta olduğunu söyledi.

İslam dininin bir bütün olarak ele alınması gerektiğini ve kadının da bu bütünün çok önemli bir parçası olduğunu ifade eden Beki, bütünlük anlamı çerçevesinde kadını ve aile kavramlarını iyi tanımlamak gerektiğini kaydetti.

Cahiliye döneminde kadınların diri diri gömüldüğü dönemde, Hz. Muhammed tarafından kadına verilen değerin muazzam bir örnek olduğunu aktaran Beki, şöyle konuştu:

"Bu kötü olayların ardından Allah'ın elçisi, Mekke'nin başkumandanı tarafından kadınlar adeta pırlanta değerine layık görülmüştür. Kadını tarif ederken kristal diye belirten, Hira mağarasında peygamberlik müjdesini aldığında ilk eşi Hz. Hatice anamızla bu durumu paylaşan efendimizin kadına verdiği önem birçok örnekle ortadadır. Türk-İslam toplumunda kadına verilen değer ve önem ortadadır. Günümüzde erkeğe olan ihtiyaç kadar kadına da ihtiyaç ve büyük sorumluluklar düştüğünü görüyoruz."

TAİM Genel Müdürü Ziyad Boumahle ise kadının her toplumun merkezinde bulunan temel, bel kemiği olduğunu söyledi.

Ülkesi Tunus'ta eşi, annesi ve çocuklarını bırakarak geldiğini ve burada onlar olmadan hayatın çekilmez bir hal aldığını ifade eden Boumahle, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kadın toplumun en önemli denge unsurudur. Türkiye'de 15 Temmuz'da tankların önünde canlarını siper ederek duran Türk kadınlarına saygılarımı sunuyor ve selamlıyorum. Kendileri direnişin ve özgürlüğün sembolü oldular. Ayrıca bu vesileyle ülkelerinde direniş ateşini sürdüren Filistin, Suriye ve Irak'taki kadınlara da saygılar sunuyorum. Tüm kadınların bu özel gününü kutluyorum."

Program sonunda panele katılan Türk ve Arap misafirlere karanfil takdim edildi.






AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler