53. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı

53. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı

Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault:"Dayanışmaya dayalı ve birlik içinde bir Avrupa inşa etmeliyiz. Almanya-Fransa iş birliği her zamankinden daha fazla önem taşıyor"- "Küreselleşmeyi düzenlemeliyiz. Ancak korumacılık da yanlış bir yol"

PARİS (AA) - Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, "Dayanışmaya dayalı ve birlik içinde bir Avrupa inşa etmeliyiz. Almanya-Fransa iş birliği her zamankinden daha fazla önem taşıyor." dedi.

53. Münih Güvenlik Konferansı'nda konuşan Ayrault, dayanışmaya dayalı ve birlik içinde bir Avrupa inşa etmeleri gerektiğini, Almanya-Fransa iş birliğinin de her zamankinden daha fazla önem taşıdığını belirterek, "Belirsizliklerin yaşandığı bir dünyada Fransa ve Almanya, Avrupa Birliği'ni (AB) güçlendirmek konusunda kararlı olmalı." diye konuştu.

Eski Fransa Cumhurbaşkanı François Mitterand'ın bir sözünü hatırlatan Jean-Marc Ayrault, "Küreselleşmeyi düzenlemeliyiz. Ancak korumacılık da yanlış bir yol. Mitterand, 'Milliyetçilik savaştır, onun panzehiri ise çok taraflılıktır ve çok taraflılık barışa, güvenliğe, refaha birlikte katkı sağlamanın yönetimidir' demişti." ifadelerini kullandı.

Münih Konferansı'nın dünyaya güven mesajı vermesi gerektiğini vurgulayan Ayrault, "Zorla toprak ilhakı gibi uygulamalar yeniden ortaya çıktı. Güvenliğe yönelik tehditler sürüyor." şeklinde konuştu.

Kuzey Kore'nin nükleer denemelerini endişeyle izlediklerini de belirten Dışişleri Bakanı Ayrault, Fransa'nın "etraflı" bir nükleer test yasağından yana olduğunu vurguladı.

Ayrault ayrıca, konuşma öncesinde Twitter hesabından yayımladığı mesajda, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in konuşmasıyla ilgili, "NATO'ya bağlılığını yeniden ifade etti, ancak AB hakkında tek bir kelime kullanmadı." ifadelerine yer verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :