4 günlük sokağa çıkma yasağının hemen öncesinde alışveriş yoğunluğu

4 günlük sokağa çıkma yasağının hemen öncesinde alışveriş yoğunluğu

Konya'da ve Türkiye'nin toplam 31 ilinde uygulanacak 4 günlük sokağa çıkma yasağı öncesinde vatandaşlar marketlere akın ediyor. Vatandaşlar ihtiyaçlarını erkenden karşılama uğraşında.

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında Türkiye'de 31 ilde 4 gün boyunca sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

23 Nisan 2020 tarihi itibariyle yürürlüğe girecek yasak öncesinde vatandaşlar da alışverişlerini yaparak evlerine kapanma planları yapıyor.

Hal böyle olunca aynı anda herkesin aynı şeyi düşünüyor olması da bazı bölgelerde yoğunluğu artırıyor.

Konya'da bugün öğle saatlerinde polis denetimleri yapıldı. Orta şiddette akan trafik bir anda keşmekeş bir hale geldi.

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yasak açıklamasının hemen ardından vatandaşlar bugün gün boyu şehrin belli başlı yerlerinde yoğun bir trafik oluşturdu.

Akşam saatlerinde de alışveriş merkezlerinde oluşan yoğunluk gözlerden kaçmadı. Birçok yerde ise kişisel mesafe kuralına uyulması salgın riskinin en aza inmesine yardımcı oluyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da son paylaşımında izolasyon vurgusu yapmıştı. Bakan Koca son paylaşımında "Veriler bize şunu söylüyor: Ümitsiz olma, rehavete kapılma. Unutmayalım ki bu ikisi virüsten daha tehlikeli. Tedbirlere ısrarla uymaya devam edelim. Temas, mesafe, izolasyon."

konya-trafik.jpg

 

Etiketler :