32. Aksaray-Ihlara Kültür ve Turizm Festivali

32. Aksaray-Ihlara Kültür ve Turizm Festivali

Bu yıl ilk kez düzenlenen "1. Ihlara Rallisi" kapsamında 23 klasik otomobil yarıştı

AKSARAY (AA) - Aksaray-Ihlara Kültür ve Turizm Festivali kapsamında, bu yıl ilk kez düzenlenen "1. Ihlara Rallisi" etkinliğinde 23 klasik otomobil yarıştı.

Aksaray Belediyesi ana sponsorluğunda, Ankara Klasik Otomobil Kulübü'nün katkılarıyla 23 klasik otomobil, kent meydanında verilen startın ardından zamana karşı yarıştı. İlk etapta Ihlara Vadisi güzergahında hareket eden otomobiller, akşama doğru kent meydanına geri dönecek. Yarışma, yarın verilecek 2. startın ardından düzenlenen ödül töreniyle sona erecek.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, 32. Aksaray-Ihlara Kültür ve Turizm Festivali'nin bugün itibariyle başladığını söyledi.

Klasik otomobillerin tarihi mekanlarda yarışacağını aktaran Yazgı, "Allah nasip ederse yarın da yarışmanın ikinci etabını düzenleyeceğiz. Klasik otomobiller, Aksarayımızın kültürel ve tarihi mekanlarında yarışacak" dedi.

Yazgı, yarışmanın 2. etabının ise yarın yapılacağını ifade ederek, "2. etapta ise yine farklı bir güzergahtan Güzelyurt, Gülağaç ve köylerimizi gezmek suretiyle yarışma yapılacak. Bu sene ilk kez düzenliyoruz. Bu vesile ile organizasyon şirketimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Ankara'dan yarışmaya katılan Yücel Yazar ise otomobilinin ikinci dünya savaşından sonra üretilen bir araç olduğunu ifade ederek, "Aracımız Jeep markadır. 1980 model, 34 yaşında bir araç. 17 numarayla bu yarışa katıldım. Tüm yarışmacılara başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı