31 Mart Mahalli İdareler Seçimi için start verildi

31 Mart Mahalli İdareler Seçimi için start verildi

Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi için seçim takvimini belirledi. İşte seçim sürecinin önemli tarihleri ve aşamaları!

Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen seçim takvimine göre, 31 Mart'ta yapılacak mahalli idareler seçimine ilişkin süreç resmen başlıyor. Seçim takviminin ilk adımı, 1 Ocak 2024 Pazartesi günü başlayacak.

Yüksek Seçim Kurulu, 2 Ocak'ta seçime katılabilecek siyasi partileri ilan edecek ve 27 Ocak 2024'te siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerleri belirlenecek.

7 Şubat'ta seçmen kütükleri kesinleşecek ve oy verecek seçmenlerin yerleri ile sandık bilgileri belirlenmeye başlanacak. Bu süreç, 11 Şubat'ta tamamlanacak.

Siyasi partiler, aday listelerini 20 Şubat Salı günü saat 17.00'ye kadar Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edecek. 3 Mart Pazar günü ise kesin aday listeleri il ve ilçe seçim kurullarınca ilan edilecek.

Seçim propagandası ve yasaklar 21 Mart'ta başlayacak. Oy verme günü ise mart ayının son pazarı olan 31 Mart olarak belirlendi.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimi için belirlenen bu takvim doğrultusunda, siyasi partilerin ve adayların seçim çalışmalarına hız kazandırması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.