30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı

Türkiye'nin Rabat Büyükelçiliği, Zafer Bayramı nedeniyle resepsiyon verdi

RABAT (AA) - Türkiye'nin Rabat Büyükelçiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nü, Fas Başbakanı Abdulilah Benkiran, Rabat’taki yabancı misyonlar ve askeri ataşelerin yanı sıra ülkede yaşayan Türk vatandaşlarının katıldığı resepsiyonla kutladı.

Türkiye'nin Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz, resepsiyonda yaptığı konuşmasına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dış temsilciliklere gönderilen 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü mesajını okuyarak başladı.

Büyükelçi Öz, ayrıca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili bilgi verdi.

FETÖ'nün15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Faslı Cevat Merrun’un ailesinin de katıldığı resepsiyon, AA'nın hazırladığı "Adım Adım Darbe Girişimi" slayt gösterisiyle devam etti.

Türkiye'nin Rabat Askeri Ataşesi Jandarma Binbaşı Hasan Karaşeyho, Marakeş Fahri Konsolosu Mehmet Dalkır, THY Kazablanka Müdürü Sertan Yüce, Rabat Ticari Ataşesi Önder Duman, Kazablanka Ticari Ateşesi Gökhan Üsküdar ve Yunus Emre Enstitüsü Rabat Müdürü Ensar Fırat'ın da hazır bulunduğu resepsiyon, ikramlarla son buldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler