30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği, Zafer Bayramı nedeniyle resepsiyon verdi

BEYRUT (AA) - Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nü resepsiyonla kutladı.

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes ve Türkiye'nin Beyrut Askeri Ataşesi Albay Ercan Ayaydın tarafından Beyrut'un kuzeyindeki Cünye bölgesinde bulunan Lübnan ordusuna ait subay akademisi binasında düzenlenen resepsiyona, çok sayıda büyükelçi, askeri ateşe ve Lübnan emniyet teşkilatından temsilcilerin yanı sıra ülkede yaşayan Türk vatandaşları katıldı.

Resepsiyonda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla gönderdiği mesajı okuyan Erciyes, daha sonra yaptığı konuşmada Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine değindi.

Erciyes, darbe girişimine karşı Türk hükümetinin ülke çapında siyasi ve sosyal mutabakatla gerekli bütün önlemleri hukuk sınırları içinde alarak FETÖ üyelerini ordu dahil tüm devlet bürokrasisinden temizlemek için adımlar attığını ifade etti.

Bu durumun Türk ordusunu daha güçlü hale getireceğinden şüphesi olmadığının altını çizen Erciyes, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) terör unsurlarına karşı ülke içinde ve Fırat Kalkanı operasyonu bağlamında ülke dışında sürdürdüğü operasyonların, 15 Temmuz girişimi sonrasında ordunun gücünden ve operasyonel kapasitesinden şüphesi olanlara yönelik açık bir mesaj olduğunu dile getirdi.

Erciyes, konuşmasının sonunda, Lübnan-Türkiye ilişkilerinin önemini vurgulayarak, Türkiye'nin Lübnan'ın gerçek dostu olduğunu ve ikili ilişkilerin geliştirilmesi için her alanda çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler