30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı

Bakü Türk Şehitliği'nde tören düzenlendi

BAKÜ (AA) - 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle Bakü Türk Şehitliği'nde tören yapıldı.

Törene, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Müsteşarı Meral Barlas, KKTC Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer, Azerbaycan'da faaliyet gösteren Türk kurum ve kuruluşların temsilcileri, büyükelçilik ve ataşelik çalışanları ile iş adamları katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan törende, Azerbaycan ve Türkiye'nin milli marşları okundu.

Ardından Şehitlik Anıtı'na çelenk bırakan Barlas, daha sonra şehitlik anı defterini imzaladı.

Deftere şehitlerin manevi huzurunda bulunmaktan onur duyduğunu yazan Barlas, Kurtuluş Savaşı'nın en şanlı sayfasını şehitlerin fedakarca canlarını verdiği kardeş Azerbaycan'da andıklarını kaydetti.

Şehitlerin en zor zamanlarda Azerbaycanlıların yardımına koşarak Türkiye ile Azerbaycan arasındaki sarsılmaz ilişkilerin mimarları olduğunu ve onların Türk milletinin kalbinde ebediyen yaşayacağını belirten Barlas, yazısına şöyle devam etti:

"Aziz şehitlerimiz, 94 yıl önce bugün Türk milleti destansı bir milli mücadele azmiyle vatanına sahip çıkmış, vatan için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağını tüm dünyaya göstermiştir. Milletimiz, 15 Temmuz'da tıpkı 94 yıl önce olduğu gibi bir kez daha tüm dünyaya birlik ve beraberlik içinde kendi kaderine sahip çıkacağını, vatan uğrunda gözünü dahi kırpmadan canını vermeye hazır olduğunu ispatlamıştır.

Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarına, vatan uğrunda çarpışırken ülkemizin güvenliği ve geleceği için mücadele ederken, demokrasimizi savunurken ve hain terör saldırılarında canlarını veren tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, manevi huzurlarında minnetle ve saygıyla eğiliyoruz."

Barlas ve beraberindekiler, temsili şehit mezarlarına karanfil bıraktıktan sonra Azerbaycan Şehitler Hiyabanı'nı da ziyaret etti.

Tören, Barlas'ın, Ebedi Ateş Anıtı'na çelenk bırakmasıyla sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :