29 Eylül Dünya Kalp Günü

29 Eylül Dünya Kalp Günü

Türk Kalp Vakfı ile YTÜ iş birliğiyle korfbol maçı düzenlendi

İSTANBUL (AA) - Türk Kalp Vakfı ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) iş birliğiyle 29 Eylül Dünya Kalp Günü dolayısıyla korfbol gösteri maçı yapıldı.

YTÜ'nün Davutpaşa Kampüsü'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Türk Kalp Vakfı Başkanı Semiramis Sekban, 100'ü aşkın ülkede 200'den fazla üye kuruluşla iş birliği içinde, kardiyovasküler hastalıklara bağlı erken ölümlerin 2025 yılına kadar yüzde 25 oranında azaltılmasının hedeflendiğini belirtti.

Sekban, Türk Kalp Vakfının, Dünya Kalp Federasyonunun resmi üyesi olarak ülke genelinde kalp damar hastalıklarına karşı farkındalık oluşturma çalışmalarını sürdürdüğünü anlatarak, "Öncelikle toplumu kalp krizi belirtileri konusunda bilinçlendiriyoruz. Kalp krizi belirtileri ortaya çıkar çıkmaz, acil tıbbi yardım çağrılmaması kalp krizi tedavisinin önündeki en büyük engellerden birisidir. Çünkü kalp krizi söz konusu olduğunda her saniye önemlidir. Biz de bu önemli gün dolayısıyla farkındalık yaratma çalışmaları çerçevesinde bir aktivite düzenledik." diye konuştu.

YTÜ Beden Eğitimi Bölümü Okutmanı Gülsüm Sonal da üniversite olarak Türk Kalp Vakfını ağırlamaktan ve önemli bir aktiviteye ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından, bazı manken ve oyuncuların da yer aldığı takımlar arasında korfbol maçı yapıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler