29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'a kutlama mesajı gönderdi- Cumhurbaşkanı Aliyev:- "Türkiye 15 Temmuz'da anayasasına, devletçiliğine, demokrasisine karşı darbe girişimden mertlikle çıkarak bağımsızlık ve demokras

BAKÜ (AA) - Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a kutlama mesajı gönderdi.

Erdoğan'a gönderdiği mesaja "Sayın, Cumhurbaşkanı, aziz gardaşım" sözleriyle başlayan Aliyev, Türk halkını hem kendi hem de Azerbaycan halkı adına kutladığını belirtti.

Mesajında Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine hatırlatmada bulunan Aliyev, "Türkiye 15 Temmuz'da anayasasına, devletçiliğine, demokrasisine karşı darbe girişimden mertlikle çıkarak bağımsızlık ve demokrasi yoluna sadık olduğunu bir kez daha parlak şekilde gösterdi ve kahramanlıkla zengin tarihinin en şerefli sayfalarından birini yazdı. Her zaman Türkiye'nin yanında olan Azerbaycan o dehşetli gecenin tüm acısını da kardeş halkın zaferini de sizinle birlikte yaşadı." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'a başarılar, Türk halkına ise daimi refah ve huzur dileyen Aliyev, "daim güçlenen Azerbaycan-Türkiye müttefikliğinin bundan sonra da ülkelerin terakkisine, halkların refahına, bölgenin barış ve istikrarına hizmet edeceğinden emin olduğunu" vurguladı.

Aliyev, Başbakan Yıldırım'a gönderdiği mesajında da darbe girişiminden mertlikle çıkan Türkiye'nin, kendi gücünü ve ülkedeki sarsılmaz devlet ve halk birliğinin bir kez daha açıkça gösterdiğine dikkat çekti.

Türkiye'nin ekonomik yükselişi ve uluslararası alemde güçlenmesiyle dünyada büyük nüfuz kazandığını ifade eden Aliyev, Azerbaycan'la Türkiye'yi sağlam dostluk ve kardeşlik bağlarının, ortak manevi değerler ve dayanışmanın birleştirdiğini kaydetti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler