29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

AKSARAY (AA) - Aksaray Valisi Ali Mantı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.Vali Mantı, mesajında, Cumhuriyetin ilanının...

AKSARAY (AA) - Aksaray Valisi Ali Mantı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Vali Mantı, mesajında, Cumhuriyetin ilanının Türk milletinin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu vurguladı.

Demokratik iradenin tam ve mükemmel bir ifadesi olan yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan erdemli, faziletli insanlar yetiştiren Cumhuriyetin 96. yıl dönümünü kutladıklarını belirten Mantı, şunları kaydetti:

"Türkiye büyük önder Atatürk'ün izinde ilerleyen kurumlarımızın ve vatandaşlarımızın çaba ve gayretleriyle, medeni dünyanın saygın ve güvenilir bir üyesi olma yolunda önemli bir aşama kaydetmiştir. Sahip olduklarımızın değerini bilerek, gücümüze inanarak, sorunlar karşısında yılmayarak, demokrasimize sahip çıkarak, bölünmez bütünlüğümüzü koruyarak toplumsal barışı sürekli kılarak aydınlık yarınlara emin adımlarla ilerleyeceğiz. Cumhuriyetimizi dünyanın en güçlü ve itibarlı en önde devletleri arasında bulundurmak vazgeçilmez ilk hedefimizdir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz şükran duyguları ve rahmetle anıyor, halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler