27. Uluslararası Panorama Konferansı İstanbul’da başlıyor

27. Uluslararası Panorama Konferansı İstanbul’da başlıyor

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür AŞ, yarın başlayacak "27. Uluslararası Panorama Konferansı"na ev sahipliği yapacak. The...

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür AŞ, yarın başlayacak "27. Uluslararası Panorama Konferansı"na ev sahipliği yapacak.

The Green Park Taksim Hotel'de gerçekleştirilecek konferansa, 30 ülkeden panorama uzmanları, akademisyenler, müzeciler, küratörler ve kültürel miras uzmanları katılacak.

Panorama bağlamında hafızayla tarihi gerçekliğin temsil pratiklerinin tartışılacağı etkinlikte, "Panoramalarda Hafıza" teması işlenecek.

"Panorama ve tarihi gerçeklik birbirlerine ve hafızaya nasıl yansımaktadır?", "Panoramayı bir hatıra aracı olarak kullanmanın sonuçları nelerdir?", "Toplu ya da bireysel hafıza panoramanın algılanmasını nasıl etkilemiştir?", "Hafıza ve anlatım, panoramalar bağlamında birbirlerini nasıl ve ne amaçla biçimlendirmektedir?" şeklindeki sorular, sunulacak akademik tebliğlerin ve yapılacak konuşmaların eksenini oluşturacak.

Kültür A.Ş. Genel Müdürü Kemal Kaptaner ile Uluslararası Panorama Konseyi Başkanı Seth Thompson'ın açılışını gerçekleştireceği konferans 23 Eylül'e kadar devam edecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler