26. Dünya Posta Kongresi

26. Dünya Posta Kongresi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Aka: - "Türkiye, önümüzdeki 4 yıl boyunca Dünya Posta Birliği'nin İdari Konsey Başkanlığı'nı yürütecek. Türkiye, bu süreçte dünya posta sektörüne önemli katkılar sağlayacak"- PTT Yönetim Kurulu Baş

 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka, Türkiye'nin, önümüzdeki 4 yıl boyunca Dünya Posta Birliği’nin (Universal Postal Union-UPU) İdari Konsey Başkanlığı'nı yürüteceğini ve bu süreçte dünya posta sektörüne önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

26. Dünya Posta Kongresi'nin Genel Kurulu, Suat Hayri Aka'nın onursal başkanlığında çalışmalarına başladı. Genel Kurul'da Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi’nin (PTT AŞ) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, 26. Dünya Posta Kongresi Başkanı seçildi.

Genel Kurul'da delegelere hitap eden Aka, Genel Kurul'un onursal başkanı olmaktan gurur duyduğunu ifade ederek, kongrenin başarılı bir şekilde geçmesi için tüm hazırlıkları yaptıklarını söyledi.

Aka, Türkiye'nin önümüzdeki 4 yıl boyunca Dünya Posta Birliği'nin (UPU) İdari Konsey Başkanlığı'nı yürüteceğini belirterek, "Türkiye, bu süreçte dünya posta sektörüne önemli katkılar sağlayacak." dedi.

 

- "Dünya posta kongreleri sektörün yol haritasını güncelleme adına önemli fırsatlar sunuyor"

 

PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Bozgeyik de bilgi ve iletişim teknolojilerinin baş döndürücü bir hızla geliştiği günümüzde posta müşterilerinin ihtiyaç ve beklentilerinin de çeşitlendiğini ifade ederek, 4 yılda bir düzenlenen kongrelerin, ihtiyaç ve beklentilere cevap verebilme ve sektörün yol haritasını sürekli güncelleme adına önemli fırsatlar sunduğunu kaydetti.

Bozgeyik, 2017-2020 dönemindeki Dünya Posta Stratejisi'nin belirleneceği 26. Dünya Posta Kongresi'nin, gerek genel kurul ve komite toplantıları gerek Bakanlar Konferansı gerekse ikili görüşmeler çerçevesinde posta sektörünün sürdürülebilir gelişimine büyük katkılar sağlayacağını vurguladı.

UPU İdari Konsey Başkanı Faleh Mohammed Al-Naemi ise "Dünya Posta Birliği ve posta sektörünün yöneticilerinin vizyonlarına uygun olarak İstanbul Dünya Posta Stratejisi ile birlikte çok daha parlak bir gelecek tasarlayacağız. İstediğimiz geleceğe doğru emin adımlarla ilerleyeceğiz. 3 vizyonumuz var; inovasyon, entegrasyon ve kapsayıcılık... Bunları daha da ileriye taşımak için elimizden geleni yapmamız gerekiyor." diye konuştu.

 

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler