26. Dünya Posta Kongresi

26. Dünya Posta Kongresi

Dünya Posta Birliği Genel Müdürü Hussein: - "Posta sistemlerinin geleceğini ele almak üzere UPU bir rapor hazırladı. Önümüzdeki 4 yıl boyunca bu sektöre lider olması planlanan bir stratejidir. Strateji, bu güzel şehrin adını taşıyacak ve İstanbul Posta St

İSTANBUL (AA) - Dünya Posta Birliği’nin (Universal Postal Union-UPU) Genel Müdürü Bishar Hussein, posta sistemlerinin geleceğini ele almak üzere UPU'nun bir rapor hazırladığını belirterek, "Önümüzdeki 4 yıl boyunca bu sektöre lider olması planlanan bir stratejidir. Strateji, bu güzel şehrin adını taşıyacak ve İstanbul Posta Stratejisi olarak anılacak." dedi.

UPU'nun 4 yılda bir düzenlenen Dünya Posta Kongresi'nin açılışında konuşan Hussein, posta sisteminde yeni bir itici güce ihtiyaç olduğunu, postanın sosyoekonomik gelişmelere çok büyük katkıda bulunabilecek bir sektör olacağına inançlarının devam ettiğini söyledi.

Hussein, dünya çapında kalkınmanın sinir merkezi olarak görülen KOBİ'lere yönelik posta hizmetlerinin önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Posta sistemlerinin geleceğini ele almak üzere UPU bir rapor hazırladı. Önümüzdeki 4 yıl boyunca bu sektöre lider olması planlanan bir stratejidir. Bu strateji, bu güzel şehrin adını taşıyacak ve İstanbul Posta Stratejisi olarak anılacak. Bu kongrede hazırlanan rapor onaya sunulacak. Vizyon 2020 dediğimiz bu yeni yaklaşım inovasyon, entegrasyon ve kapsayıcı olma prensiplerine odaklanmaktadır. Bu kongre sayesinde ülkelerin genel olarak kalkınmasında posta sistemlerinin öneminin giderek artacağına inanıyorum."


- "Gelişen rekabet ortamı posta sektöründe reform programını gerekli kıldı"

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi’nin (PTT AŞ) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik de küreselleşme süreci, değişen ekonomik yaklaşımlar, posta piyasalarında özel teşebbüslerin de yoğun olarak faaliyet göstermesiyle gelişen rekabet ortamının posta sektöründe reform programını gerekli kıldığını ifade etti.

Bozgeyik, kongrede posta işlerinin büyümesi için elzem olan hizmet kalitesi gibi konuların ele alınacağını belirterek, İstanbul Dünya Posta Stratejisi’nin aynı zamanda posta ağının işlevini iyileştirme, etkili pazar işleyişi sağlama, inovasyon, entegrasyon ve kapsayıcılık gibi ilkelere vurgu yapacağını kaydetti.


- Erdoğan'ın telgrafı


Birleşmiş Milletler Genel Kurulu dolayısıyla ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kongreye telgraf gönderdi.

Erdoğan, telgrafında, 26. Dünya Posta Kongresi'nin Türkiye'de yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Yurt dışında Birleşmiş Milletler toplantısına katılmam sebebiyle aranızda bulunamadım. Sayın Başbakanımızın başkanlığında başlatılan bu çalışmanın, dünya posta sektörüne hayırlara vesile olmasını temenni eder, dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerimize 'hoşgeldin' derim. 26. Dünya Posta Kongresi'nin başarılı geçmesini dilerim." ifadelerini kullandı.

- Kongreye özel pul ve zarf


Bu arada, dünya posta sektörünün 2017-2020 yılları arasında izleyeceği stratejinin belirleneceği kongreye katılanlara İstanbul'un tarihi simgelerinin yer aldığı anma pulu ve zarfı hediye edildi.

Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve protokoldekiler pulların büyük maketlerini imzaladı.

Dünya Posta Kongresi, 7 Ekim Cuma günü sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :