23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası

23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası

Şampiyonanın altıncı gününde erkekler serbest stilde final müsabakaları tamamlandı


İSTANBUL (AA) - İstanbul'da düzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası'nın altıncı gününde erkekler serbest stilde final müsabakaları tamamlandı.

Bağcılar Olimpik Spor Kompleksi'nin ev sahipliği yaptığı ve 10 Haziran'da sona erecek organizasyonun altıncı gününde erkekler serbest stilde sporcular 57, 65, 70, 79 ve 97 kiloda mindere çıktı.

Türk güreşçilerden Enes Uslu, 70 kilo finalinde Ukraynalı rakibi Oleksii Boruta'ya 4-0 yenildi ve gümüş madalya ile yetindi.

Milli güreşçi Bekir Şahin, 57 kilo üçüncülük maçında Yunan sporcu Georgios Pilidis'e 7-6 mağlup olarak bronz madalyayı kaçırdı.

Bir diğer Türk güreşçi Utku Doğan da 65 kiloda gerçekleştirilen üçüncülük maçında Fransız Ilman Mukhtarov'a 7-4 yenildi.

Muhammet Lutfi Küçükyıldırım, 79 kiloda Gürcistanlı Nika Kentchadze'ye 4-2 yenilerek madalya şansını kullanamadı.

Feyzullah Aktürk ise 97 kilo üçüncülük maçında Almanya'dan Erik Sven Thiele'ye 2-1 mağlup oldu.

57 kiloda şampiyon Ibragim Ilyasov oldu. Rus güreşçi, Azerbaycanlı Afgan Khashalov'u 10-4 mağlup ederek altın madalyaya uzandı.

Rus Nachyn Sergeevitch Kuular ile Azerbaycanlı Anvarbek Dalgatov ile 65 kilo finalinde karşılaştı. Altın madalya, rakibini 11-0 yenen Rus sporcuya gitti.

79 kilo finalinde ise Rus Radik Valiev ile Fransız Johnny Just Bur altın mücadelesi verdi. Rus sporcu rakibini 6-3 ile geçerek şampiyon oldu.

Bir diğer Rus sporcu Rasul Magomedovitch ise 97 kilo finalinde Belaruslu Dzianis Khramiankou'ya 13-7 yenildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler