23. YAPEX Fuarı

23. YAPEX Fuarı

Bu yıl 23'üncüsü düzenlenen ve yaklaşık 300 firma ile belediyenin katıldığı fuarda, yeni ürünler, malzeme ve teknolojik uygulamalar sergilendi- ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Sözen:- "Türkiye'ye terörle bakanlara, kültürle ve varlığımızla cevap vereceğiz"

ANTALYA (AA) - 23. Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı (YAPEX), Antalya'da açıldı.

Ana teması "Kırsal Yaşam, Kırsal Miras" olan ve dört gün açık kalacak fuarın EXPO Center'daki açılış töreninde konuşan Çevre ve Kültürel Değerleri Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) ve Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Metin Sözen, 500 belediyeye proje yardımı yaptıklarını ifade etti.

Boşa giden paralara acıdığını belirten Sözen, artık yerel yönetimlerden, odalara ve parlamentoya kadar herkesin değerlerin bilincinde olduğunu söyledi. Sözen, "Türkiye'ye terörle bakanlara kültür ve varlığımızla cevap vereceğiz" dedi.

Yeni hükümetin kurulma çalışmalarına da değinen Sözen, "Çeşitli partilerden seçilmiş, bilinçli yerel yönetimden gitmiş arkadaşlarımızla iki kabine kuracak kadar sayımız var. Onlar parlamentoda bizi temsil edecekler. Her alanda her yerde temsil. Her yönden demokratik ve bilinçli bir toplum, her yerde kalıcı ve değerleri yakında herkesin içine sindireceği bir nitelik arıyoruz. O açıdan bu programa çok önem verdik" diye konuştu.

Sözen, 25 yıl önce ÇEKÜL'ü kurduklarını, içinde bin 500 bilim ve kültür insanı olduğunu belirterek, 412 belediyeye de yardım ettiklerini kaydetti.

Birlikteliğin öneminden bahseden Sözen, "Beraberlikten birlik doğar terör oradan kaçar, akılsızlık oradan kaçar, doğrular orada egemen olur ve çocuklarınız mutlu olur. Bunun mutluluk projesi, Türkiye'nin kalkınma projesi olduğunu ifade etmek isterim" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Sözen ve beraberindeki protokol üyeleri, fuarın açılışını yapıp stantları gezdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı