22. Dünya Petrol Kongresi

22. Dünya Petrol Kongresi

ABD'nin Houston kenti Belediye Başkanı Turner:- "Burada bulunduğumuz süre içinde organizasyon ve misafirperverlik açısından çıtanın çok yüksek olduğunu gözlemledik. İstanbul, Houston için güzel örnek"

İSTANBUL (AA) - ABD'nin Houston kenti Belediye Başkanı Sylvester Turner, İstanbul'da düzenlenen 22. Dünya Petrol Kongresi'nin, Aralık 2020'de Houston'da düzenlenecek kongre için güzel bir örnek olduğunu belirterek, "Burada bulunduğumuz süre içinde organizasyon ve misafirperverlik açısından çıtanın oldukça çok olduğunu gözlemledik." dedi.

Turner, Anadolu Ajansı'nın (AA) global iletişim sponsoru olduğu 22. Dünya Petrol Kongresi'nde yaptığı konuşmada, kalabalık bir ekiple kongreye katıldıklarını söyledi.

Houston'un enerji anlamında ilham ve fırsatlar şehri olduğuna dikkati çeken Turner, şehrin 30 yıl sonra ilk kez ABD'de petrol ve doğalgaz kongresine ev sahipliği yapacağını aktardı.

Turner, Houston'ın da kongreyi alabilmek için zorlu bir süreçten geçtiğini vurgulayarak, "Houston'da yaklaşık 4 bin petrol ve doğalgaz şirketi bulunuyor. Bu şirketlerin 23'ü dünyadaki lider 500 enerji şirketi arasında yer alıyor." diye konuştu.

Kongre için geçmişte de iki kez aday olduklarını ve kaybettiklerini anlatan Turner, "Bu kez ev sahipliğini almayı başardık. Burada bulunduğumuz süre içinde, hem organizasyon açısından hem misafirperverlik açısından çıta çok yükseldi. İstanbul, Houston için güzel örnek." ifadelerini kullandı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :