22. BM İklim Değişikliği Taraflar Konferansı

22. BM İklim Değişikliği Taraflar Konferansı

Fas Kralı 6. Muhammed:- "Gerekli önlem alınmazsa iklim değişikliği ve su kıtlığı nedeniyle 2020 yılında Afrika kıtasında 60 milyon kişi göç etmek zorunda kalacak"

MARAKEŞ (AA) - Fas Kralı 6. Muhammed, gerekli önlem alınmazsa iklim değişikliği nedeniyle 2020 yılında Afrika kıtasında 60 milyon kişinin göç etmek zorunda kalacağını belirtti.

Fas'ın Marakeş şehrindeki Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Taraflar Konferansı (COP22) çerçevesinde düzenlenen "Afrika Çalışma Zirvesi"nin açılışında konuşan 6. Muhammed, Afrika kıtasının, küresel ısınma üzerinde etkili olan gaz emisyonlarının ortaya çıkmasında yüzde 4 oranında payının olduğuna dikkati çekti.

"Buna rağmen Afrika, iklim değişikliğinden en çok zarar gören kıtadır." diyen 6. Muhammed, Afrika'nın iklim denklemi içerisinde bunun bedelini pahalıya ödediğine işaret etti.

Kral, iklim değişikliği nedeniyle şu ana kadar kara kıtada 10 milyona yakın kişinin göç ettiğini belirterek, "Gerekli önlem alınmazsa iklim değişikliği ve beraberinde getirdiği su kıtlığı nedeniyle 2020 yılının girmesiyle Afrika kıtasında 60 milyon kişi göç etmek zorunda kalacak." öngörüsünde bulundu.

COP22 Liderler Zirvesi, Fas Kralı 6. Muhammed ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un yaptığı açılış konuşması ile dün başlamıştı.

Marakeş'te 18 Kasım'a kadar devam edecek COP22'ye 8 bini sivil toplum kuruluşu temsilcisi olmak üzere 30 bin kişinin katılması bekleniyor. 195 ülkeden temsilcilerin yer aldığı konferansta söz konusu ülke temsilcileri, Paris İklim Anlaşması'nın yürürlüğe girmesinden sonra anlaşmanın pratik olarak hayata nasıl geçirileceği üzerinde görüşmeler yapıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :