2020 Mevlana Törenleri hakkında yeni karar! Törenler yapılacak mı?

2020 Mevlana Törenleri hakkında yeni karar! Törenler yapılacak mı?

Hz. Mevlâna’nın 747. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arûs) her yıl olduğu gibi bu yıl da, Mevlâna Kültür Merkezi’nde 07, 12, 15 ve 17 Aralık 2020 tarihlerinde icra edilecek.

Bu yıl dünya genelinde etkisini gösteren (koronavirüs) Covid-19 salgını nedeniyle seyahatlerin kısıtlanması ve kapalı mekânlarda gerçekleştirilen toplantı ve törenlerin, az sayıda katılımcı ile gerçekleştirilmesi nedeniyle Şeb-i Arus Törenleri’nde de düzenlemeye gidildi.

Hz. Mevlâna’nın 747. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arûs)  her yıl olduğu gibi bu yıl da, Mevlâna Kültür Merkezi’nde 07, 12, 15 ve 17 Aralık 2020 tarihlerinde icra edilecek semâ programları ile gerçekleştirilecek. Ancak pandemi tedbirleri kapsamında tören programları, salonların temizliğini gerektiği şekilde yapabilmek için belirlenen dört güne düşürülecek. Ayrıca salonlarda mevzuata uygun şekilde aralıklı oturma düzenine göre yerleştirme yapılması planlanıyor.

Bu arada, Hazret-i Mevlâna’nın Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri’ne katılmak isteyen kişi ve acentalar için www.sebiarus.gov.tr web sitesinden 6 Kasım 2020 tarihine kadar ön talep toplanmaya başlandı.

Geçen yıl 7-17 Aralık’ta düzenlenen 746. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri’ni 39 bin 750 kişi izlemiş, Kovid-19 salgını nedeniyle Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali’nin 17.si ise 22-30 Eylül 2020 tarihleri arasında dijital platformlarda online (çevrimiçi) olarak gerçekleştirilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.