20 Yaş Altı Milli Takım 3. oldu

20 Yaş Altı Milli Takım 3. oldu

20 Yaş Altı Milli Takımı, İskoçya'ya penaltı atışlarında 5-3 üstünlük kurarak turnuvada üçüncü oldu

U20 Milli Takımı, Fransa'nın Marsilya kentinde düzenlenen Maurice Revello Turnuvası'ndaki üçüncülük-dördüncülük maçında İskoçya'yı penaltı atışları sonucunda 5-3 yenerek üçüncü oldu. Francis-Turcan Stadı'nda oynanan maçın normal süresi 0-0 sona erdi. İskoçya'dan St Clair maçın 64. dakikasında penaltı atışından yararlanamadı. Antrenörlüğünü Muzaffer Bilazer'in yaptığı U20 Milli Takım Kanada, Portekiz ve Japonya ile birlikte yer aldığı gruptan lider çıkarak yarı finalde Meksika ile eşleşmiş ve o maçı 3-1 kaybetmişti.  4'er takımlı 3 grupta toplam 12 ülkenin katıldığı turnuvada Türkiye, Kanada, Japonya, Portekiz, İngiltere, Çin, Meksika, Katar, Fransa, Güney Kore, İskoçya ve Togo mücadele etti.

SAVAŞ POLAT İLK 11’DE SAHAYA ÇIKTI

Ay-yıldızlılarda İskoçya karşılaşmasında;  Konyasporlu futbolculardan Savaş Polat ilk 11’de sahaya çıktı. Mücahit Can Akçay ise 57. dakikada oyuna girdi. Savaş Polat, turnuva boyunca tüm çalarda ilk 11’de oynarken Mücahit Can Akçay 1 maçta ilk 11’de oynadı diğer maçlarda sonradan oyun dahil edildi.

MUZAFFER BİLAZER OYUNCULARAN MEMNUN

Turnuvadaki 5 maçı değerlendiren antrenör Muzaffer Bilazer; "20 yaş altında Avrupa'nın en prestijli organizasyonu olan 46. Maurice Revello Turnuvası'nda son güne kadar kalabilmek ve de üçüncü olmaktan memnunuz. Sezon bitiminde yapılan kampların geleneksel konsantrasyon güçlüğünü biz hiç yaşamadık. Kadrodaki tüm oyuncular büyük bir iştah ve istekle çalıştı. Önemli performans ortaya koydular. Özellikle kulüplerinde yeterli süre bulamayan ya da sakatlıktan yeni çıkmış oyuncuların kendilerini göstermesi açısından verimli bir turnuva yaşadık" diye konuştu

Etiketler :