2. Uluslararası İstanbul Turizm Filmleri Festivali ödül töreni

2. Uluslararası İstanbul Turizm Filmleri Festivali ödül töreni

Festivalde, 12 kategoride toplam 35 ödül sahibini buldu

İSTANBUL (AA) - 2. Uluslararası İstanbul Turizm Filmleri Festivali'nin ödül töreni Ortaköy'deki Esma Sultan Yalısı'nda gerçekleştirildi.

Kültür, Turizm ve Spor Filmleri Tanıtma Derneği tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin himayesinde düzenlenen festivalde, 12 kategoride toplam 35 ödül sahibini buldu.

"Turizm Firması" dalındaki ödüle ABD'li sanatçı Morgan Freeman'ın rol aldığı reklam filmiyle Türk Hava Yolları layık görüldü. Ödül, Türk Hava Yolları adına TÜRSAB Yurtdışı Temsilcisi Hüseyin Baraner'e takdim edildi.

Ödül töreni sonrasında, AA muhabirine açıklama yapan festival başkanı Can Saraçoğlu, Türkiye turizmini dünyaya tanıtmaya çalıştıklarını, kullandıkları enstrümanın film ve sanat olduğunu dile getirdi.

Saraçoğlu, festivalin dünyada Türk turizm, kültür, sanat ve sinemasını tanıtmak için önemli bir fırsat olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Uluslararası Turizm Filmleri Federasyonu, merkezi Viyana'da olan ve 17 ülkenin üye olduğu bir federasyon. Türkiye bu federasyona üye olan ilk ve tek Müslüman ülke. Buradaki amaç ne? Hem Müslüman coğrafyasını temsil ediyoruz hem de Türkiye gibi tarihi, kültürü ve turizmi ile zengin bir ülkeyi dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz. Çok şükür bunu da başardığımıza inanıyoruz."

Etkinliğe, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Enver Arslan'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :