19 Eylül Gaziler Günü'ne doğru

19 Eylül Gaziler Günü'ne doğru

KAYSERİ (AA) - Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Kamçı, mesajında, Anadolu toprakları üzerinde huzurlu...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kamçı, mesajında, Anadolu toprakları üzerinde huzurlu ve güvenli bir şekilde yaşanabiliyorsa bunda şehit ve kahraman gazilerin payının büyük olduğunu belirtti.

Gazi ve şehitlerin büyük fedakarlıklara imza attıklarını dile getiren Kamçı, mesajında şunları ifade etti:

"Bugün üzerinde başımız dik yaşadığımız vatanımızı, bizlere emanet eden ve bugün aramızda olan gazilerimiz, bizlere vatanımızın yüce bir emanetidir. Gazilerimiz varlıklarıyla bizlere çetin, zor ve karanlık günlerden ferah, güzel ve aydınlık günlere gelişimizi hatırlatırlar. Verilen şanlı ve kahramanca mücadelenin gözümüzün önünde canlanmasını sağlayarak bizleri o günlere götürürler. TBMM tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Atatürk'e gazilik unvanının verildiği bu anlamlı gün dolayısıyla başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize minnet ve şükran duygularımızla değerli aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzur dolu bir ömür diliyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler