19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü

Gölbaşı’nda Gaziler Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi

ANKARA (AA) - Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle tören düzenlendi.

Tören, Kaymakam Şenol Esmer, Belediye Başkanı Fatih Duruay, Emniyet Müdürü Levent Alıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Çalık ve gazilerden oluşan devlet erkanı tarafından Atatürk büstüne çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Öğrencilerin de arasında yer aldığı grubun okuduğu marşların ardından Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’ne geçildi ve geçmişten bugüne gazilerin hikayelerinin anlatıldığı belgesel gösterimi yapıldı. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında gazi olan vatandaşların hikayeleri de anlatıldı.

Ayrıca Dr. Şerafettin Tombuloğlu Lisesi öğrencileri tarafından Gaziler Günü’ne ithafen oratoryo gösterisi düzenlendi. Sonrasında gazilere ve ailelerine Gölbaşı Belediyesi tarafından öğlen yemeği ikram edildi. Yemekte konuşan Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer, 15 Temmuz’un adeta Kurtuluş Savaşı mücadelesi olduğunu ifade etti.

Gazilerin gününü kutlayan Esmer, “Kolay bir şey değildir bu. Bir kurşuna karşı canınızı ortaya koyuyorsunuz ve gidiyorsunuz. Sonunda iki seçenek vardır, ya ölüm ya yaşam. Bunu göze alabilmek cesaret ister. İşte o cesaret sahipleri aramızda. Bu ülkenin demokrasisini yaşatmak, insanımızın geleceğini teminat altına alabilmek, ordu beslemek önemli. Ama gördük ki 15 Temmuz’da tekrar biz ikinci bir kez Kurtuluş Savaşı örneği verdik. O gün Gölbaşı, Türkiye’nin önemli merkezlerinden biriydi. Çünkü burada yaklaşık 55 şehidimiz vardı.” diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler