19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü

KAYSERİ (AA) - Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, "19 Eylül Gaziler Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı. Vali Kamçı, mesajında, tarih boyunca bağımsızlığına...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, "19 Eylül Gaziler Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Kamçı, mesajında, tarih boyunca bağımsızlığına gölge düşürmeyen Türk milletinin, bu uğurda en zorlu mücadeleyi göze alarak, gerektiğinde canını feda etmekten geri kalmadığını 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişimi karşısındaki duruşuyla bir kez daha gösterdiğini vurguladı.

Türk milletinin, tarihin hiçbir döneminde esaret altında yaşamadığını, bağımsızlık ve hürriyet mücadelesinde mazlum milletlerin ilham kaynağı olduğunu ifade eden Kamçı, şunları kaydetti:

"Ülkemizin gelişip büyümesinden, demokratikleşmesinden rahatsız olan çevreler, huzurumuzu bozmaya çalışmaktadırlar. Fakat her zaman olduğu gibi güvenlik güçlerimiz, bu çevreler ve onların içteki işbirlikçilerine karşı şerefle vatanını korumaya devam etmekte ve bu uğurda gerekirse canlarını vererek şehitlik mertebesine ulaşmakta veya kahraman bir gazi olmaktadırlar. Bütün şehit yakınlarımız ve gazilerimiz hepimizin baş tacıdır. Şehitlerimizin bizlere emaneti olan yakınlarına ve gazilerimize hak ettikleri yaşam koşullarını sunmak, devletimizin en asli görevleri arasındadır. 19 Eylül 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e 'Mareşallik' rütbesi ile 'Gazilik' unvanı verildiği tarihin 95. yıl dönümünü kutladığımız bu anlamlı gün dolayısıyla şahsım ve tüm Kayseri halkı adına, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, asil kanlarını vatan uğruna akıtan şehitlerimizi rahmetle anar, kahraman gazilerimize de sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler