19 EylGaziler Günü

19 EylGaziler Günü

Muharip Gaziler Derneği İzmir Şube Başkanı Emekli Albay Gökmen:- "Her ne şekilde olursa olsun vatan topraklarını hedef alacak güçler kahraman ordumuzun, kahraman emniyet güçlerimizin ve vatansever Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımızın mücadelesi, azmi ve

İZMİR (AA) - Muharip Gaziler Derneği İzmir Şube Başkanı Emekli Albay Mehmet Gökmen, "Her ne şekilde olursa olsun vatan topraklarını hedef alacak güçler kahraman ordumuzun, kahraman emniyet güçlerimizin ve vatansever Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımızın mücadelesi, azmi ve kararlılığı karşısında yok olmaya mahkumdur." dedi.

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Vali Erol Ayyıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, şehit yakınları ve askeri erkan katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Muharip Gaziler Derneği İzmir Şube Başkanı Emekli Albay Gökmen, gaziliğin Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının ve Türk fedakarlığının yaşayan destanı, gazilerin de bu destanı yazan kahramanlar olduğunu ifade etti.

Gökmen, 14 Eylül 1921'de Batı Cephe Komutanı İsmet Paşa ile Genelkurmay Başkanı Fevzi Paşa'nın milletvekili unvanı ile TBMM'ye verdikleri önergeyle 19 Eylül 1921'de Mustafa Kemal'e "gazi" unvanı ve mareşallik rütbesi verildiğini hatırlattı.

Gökmen, şunları söyledi:

''Ülkemiz bugünlerde geçmişe nazaran iç ve dış hain odakların tehdidi altındadır. 15 Temmuz'da Türk Silahlı Kuvvetlerinde yuvalanan millet ve Cumhuriyet düşmanı hainler darbe teşebbüsünde bulunmuşlardır. Bu darbe teşebbüsü Türk Silahlı Kuvvetlerinin vatansever askerleri, emniyet teşkilatı ve asil milletimizin kahraman evlatları tarafından önlenmiştir.

Şunu herkes bilmelidir ki her ne şekilde olursa olsun vatan topraklarını hedef alacak güçler kahraman ordumuzun, kahraman emniyet güçlerimizin ve vatansever Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımızın mücadelesi, azmi ve kararlılığı karşısında yok olmaya mahkumdur.''

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler